HomeΕΛΛΑΔΑΠανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις: Η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και ….τα Αδέσποτα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις: Η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και ….τα Αδέσποτα

Απομακρύνουν τα ζώα από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Δήμος Ιωαννίνων οφείλουν να μην αμαυρώσουν τη τελετή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας με πράξεις που δε συνάδουν με Πολιτισμό.

Η τελετή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας αποτελεί κορυφαίο δείγμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και δεν της ταιριάζουν αποφάσεις εξανδραποδισμού των φιλήσυχων άστεγων ζώων, που ζουν χρόνια τώρα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου τη Τετάρτη 24 Απριλίου θα γίνει η τελετή της αφής.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις, συντασσόμενη με το σύνολο της φιλοζωικής κοινότητας των Ιωαννίνων και των φοιτητών, εκφράζει τη πλήρη αντίθεση της σε  πράξεις που δεν έχουν καμία σχέση με πολιτισμό και παιδεία.

Καλεί τη Πρυτανεία και το Δήμο Ιωαννίνων να αποσύρουν την απόφαση απομάκρυνσης των αδέσποτων και ειδικότερα το Δήμο να μην επιχειρήσει παράνομη περισυλλογή των ζώων αυτών.

Ενημερώνουμε, ότι οι Φιλοζωικοί σύλλογοι, οι φοιτητές και οι εθελοντές θα είναι όλοι εκεί και θα έχουν υπό τον έλεγχο και τη προστασία τους τα αδέσποτα του Πανεπιστημίου, ώστε τίποτα να μη διαταράξει τόσο τη τελετή της αφής όσο και τη ζωή των ζώων αυτών.

Η συνεργασία της Πρυτανείας, του Δήμου, των φιλόζωων πολιτών και φοιτητών είναι η μόνη πράξη που πραγματώνει τις πολιτιστικές αξίες της χώρας μας και αυτό ως Ομοσπονδία καλούμε τις Αρχές να πράξουν.

Στην απευκτέα περίπτωση, που προβούν σε πράξεις κατά των ζώων, θα ενημερώσουμε τη ελληνική και κυρίως την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, ότι η τελετή της αφής της φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων αμαυρώθηκε από πράξεις απολίτιστες, κατακριτέες και  απαρχαιωμένες.

Η Ελλάδα οφείλει να τιμήσει το ένδοξο παρελθόν της και να αποτινάξει το σημερινό παρακμιακό της πρόσωπο, μια όψη του οποίου είναι η απεχθής συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση