HomeΕΚΛΟΓΕΣΜ. Καραμαλάκης: Η προστασία αδέσποτων & δεσποζόμενων ζώων είναι πολιτισμός

Μ. Καραμαλάκης: Η προστασία αδέσποτων & δεσποζόμενων ζώων είναι πολιτισμός

Επίσκεψη στο κυνοκομείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κυνοκομείο δήμου Ηρακλείου αλλά και τη Βιομηχανική Περιοχή, στην οποία εντοπίζονται πλήθος αδέσποτων, επισκέφθηκε ο Μιχάλης Καραμαλάκης, Υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, συνοδευόμενος από τα μέλη της παράταξης «Ηράκλειο, η Πόλη μας».

Στο κυνοκομείο του δήμου, που βρίσκεται στη Φοινικιά, ο κ. Καραμαλάκης είχε την ευκαιρία να μιλήσει σε πολύ καλό κλίμα, με την Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού του δήμου, κ. Συγγελάκη Δέσποινα, την προϊσταμένη του τμήματος Πολιτισμού κ. Μαρτιμιανάκη Εύη, το μέλος της 5μελούς επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων και εκπρόσωπο της Ζωφόρου, κ. Χουστουλάκη Μαρία, τη θετική εκπαιδεύτρια του Κυνοκομείου, κ. Περιστέρη Σοφία και την κ. Παπαδάκη Χρυσούλα, Υπεύθυνη πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ζωφόρου, και πλήθος εθελοντών. Αναφέρθηκαν στο σημαντικό ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στο κυνοκομείο και ιδιαιτέρως κτηνιάτρων, της έλλειψης φαρμάκων αλλά και τη συμβολή του δήμου στις στειρώσεις.

Παράλληλα, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, επισκέφθηκε τη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, ένα από τα σημεία στον χάρτη του δήμου που εμφανίζεται πλήθος αδέσποτων ζώων, καθώς παρατηρείται, σύμφωνα με τον εθελοντή κ. Ορφανίδη Γιώργο, το φαινόμενο, ιδιοκτήτες να τα εγκαταλείπουν εκεί. Με τον κ. Ορφανίδη, ο κ. Καραμαλάκης είχε μια σημαντική συζήτηση για τις κινήσεις που χρειάζεται να γίνουν έτσι ώστε ο δήμος Ηρακλείου να γίνει αρωγός της προσπάθειας για τη φροντίδα των ζώων.

Με το πέρας της συνάντησης, ο κ. Καραμαλάκης, δήλωσε:

«Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τόσο το κυνοκομείο του δήμου Ηρακλείου όσο και μια από τις περιοχές που συναντά κανείς πλήθος αδέσποτων ζώων, τα οποία και φροντίζουν ανελλιπώς εθελοντές. Η έλλειψη προσωπικού στο κυνοκομείο, φαρμάκων και κτηνιάτρων πρέπει να μας προβληματίσει όλους και περισσότερο για τον πολιτισμό που προάγουμε σα δήμος αναφορικά με τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα. Για εμάς, η φροντίδα τους είναι αδιαπραγμάτευτη. Γι’ αυτό και έχουμε έναν σχεδιασμό, πάντα βάσει των συζητήσεων που έχουμε πραγματοποιήσει με υπευθύνους και προτείνουμε τη διανομή ζωοτροφής σε φιλόζωους ανά τακτά διαστήματα σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις, την ενίσχυση λειτουργίας της ομάδας εθελοντών Δημοτών που φροντίζουν αδέσποτα ζώα, εκστρατεία πληροφόρησης για το νομικό πλαίσιο που αφορά όσους διαπράττουν αδικήματα εναντίων των ζώων και για τη διαδικασία καταγγελιών για κακοποίηση ή εγκατάλειψη ζώων σε συνεργασία με τις Αστυνομικές αρχές, τη δημιουργία Πάρκου Σκύλων με τις προδιαγραφές της νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα ζώα. Σε ένα πλαίσιο πρόληψης και φροντίδας υπενθυμίζουμε τις ευθύνες στους κατόχους των δεσποζόμενων ζώων και τους στηρίζουμε στη σωστή κατεύθυνση, ενώ υλοποιούμε με κατάλληλο προγραμματισμό και χρηματοδότηση τις ενέργειες μας με υψηλή αίσθηση ευθύνης για τα αδέσποτα ζώα στην πόλη».

Διαφήμιση
Διαφήμιση