HomeΕΛΛΑΔΑΘεσμοθετήθηκε η στρατηγική συνεργασία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και του FernUniversität in Hagen της Γερμανίας

Θεσμοθετήθηκε η στρατηγική συνεργασία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και του FernUniversität in Hagen της Γερμανίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα δύο δημόσια ανοικτά και εξ αποστάσεως πανεπιστήμια της Κύπρου και της Γερμανίας, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) και το FernUniversität in Hagen (FernUni), ενώνουν δυνάμεις και θεσμοθετούν στρατηγική συνεργασία για την εξέλιξη της ανώτατης εκπαίδευσης χωρίς περιορισμούς και χωρίς αποκλεισμούς.

Σε επίσκεψή του στη Γερμανία, ο Πρύτανης του ΑΠΚΥ Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής  υπέγραψε στις 20/09/2023 το Μνημόνιο Συνεργασίας με την Πρυτάνισσα του FernUni Καθηγήτρια Ada Pellert.

Το εν λόγω Μνημόνιο ανοίγει τον δρόμο για εκπαιδευτικές και ερευνητικές συνεργασίας αμοιβαίου οφέλους.  Στο πλαίσιο υλοποίησής του προβλέπεται μία σειρά πρωτοβουλιών, όπως ο σχεδιασμός και η προσφορά Διιδρυματικών Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών στην αγγλική γλώσσα, η από κοινού διοργάνωση επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων, η ενίσχυση της συνεργασίας σε ερευνητικό επίπεδο και στο πλαίσιο της Ένωσης Ανοικτών και Εξ Αποστάσεως Πανεπιστημίων EADTU, στην οποία ΑΠΚΥ και FernUni είναι μέλη.

Στον διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο πολυτροπικότητας και υβριδικότητας, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η προώθηση της διά βίου μάθησης και του ψηφιακού εγγραμματισμού και η καλλιέργεια δεξιοτήτων για κριτικά σκεπτόμενους ενεργούς πολίτες είναι εκ των ων ουκ άνευ και η συνεργασία δύο εκ των ανοικτών και εξ αποστάσεως Πανεπιστημίων της Ευρώπης θα δώσει την κατάλληλη ώθηση για συνέργειες προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.

Με στρατηγικούς στόχους για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου την αριστεία, την εξωστρέφεια και τη διεθνοποίηση, ο Πρύτανης, Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής, ανέδειξε την αξία της εν λόγω συνεργασίας με το FernUniversität in Hagen, η οποία όπως ανέφερε «ενδυναμώνει τις προοπτικές προσέλκυσης ξένων φοιτητών, τις προσπάθειες του ΑΠΚΥ να ενισχυθεί στον τομέα προσφοράς προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, αλλά και τις ερευνητικές δραστηριότητές του σε πεδία αιχμής».

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση