HomeΚΡΗΤΗΤο ευχαριστήριο των ζωοφιλικών σωματείων στην απερχόμενη Αντιδήμαρχο

Το ευχαριστήριο των ζωοφιλικών σωματείων στην απερχόμενη Αντιδήμαρχο

«Ειλικρινή η υποστήριξη της Δέσποινας Συγγελάκη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας της Αντιδημάρχου κυρίας Δέσποινας  Συγγελάκη, αρμόδιας για το κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου και Προέδρου  της 5μελούς Επιτροπής διαχείρησης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, θα  θέλαμε να την ευχαριστήσουμε θερμά για την άψογη συνεργασία, την κατανόηση, τη διορατικότητα, τη μεθοδικότητα.

Πάνω απ’ όλα για την εν συναίσθηση που υπέδειξε απέναντι στα αδέσποτα ζώα και κυρίως για την στήριξη του κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως για πρώτη φορά στη μακρόχρονη συμμετοχή μας στην 5μελη επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου αιρετός, αφουγκράστηκε και ανταποκρίθηκε πλήρως με αίσθημα ευθύνης και αγαστής συνεργασίας, στο βάρος του καθήκοντος εξασφάλισης της φροντίδος και της  περίθαλψης που αξίζουν να έχουν και την τήρηση της νομιμότητας, έτσι όπως αυτή περιγράφεται από τος κείμενες διατάξεις.

Στο πλαίσιο αυτό μετά από  συνεννόηση, ανταλλαγή απόψεων, άψογη συνεργασία, καταρτίστηκε  η λίστα των πραγματικών αναγκών για την διαχείριση του χώρου που αφορά Ψυχές και όχι ‘’πράγματα’’. Αντικειμενικά και με αίσθημα ευθύνης αλλά κυρίως, με γνώμονα τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Ν.4830/21.

Ο προϋπολογισμός του 2024 υπαγορεύει τις ανάγκες που πρέπει να  καλυφθούν, στις δαπάνες που πρέπει να προχωρήσει ο Δ.Η., τις  προμήθειες και τις αναθέσεις, τους διαγωνισμούς.

Όλες οι προβλέψεις αφορούν στην αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση να καλύπτονται η σωστή διαβίωση των σκυλιών, η ευζωία -που αναφέρει ο νόμος & η ηθική μας- η περίθαλψη, η σίτιση των επαενταγμένων ζώων, οι υποδομές, η καθαριότητα.

Και παράλληλα δράσεις ευαισθητοποίησης  για την προώθηση των υιοθεσιών, τη φιλοξενία, τη  φροντίδα των ζώων που αναγκαστικά επιστρέφουν στο δρόμο.

Με την ειλικρινή υποστήριξη της κυρίας Δέσποινας Συγγελάκη, άνοιξαν  οι πόρτες του κυνοκομείου σε εθελοντές και τα σκυλάκια

αντιμετωπίστηκαν επιτέλους ως συναισθανόμενα όντα.

Η 5μελής επιτροπή, λειτούργησε θεσμικά. Με την ολοκλήρωση της θητείας της , η κυρία Συγγελάκη, αναμφίβολα αφήνει παρακαταθήκη για τη σωστή αντιμετώπιση του φλέγοντος  ζητήματος των αδέσποτων, στον/στην αντικαταστάτη/τρια της.

Θεωρούμε δεδομένο ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα λάβει σοβαρά υπόψιν της  τα ποσά που έχουν προυπολογιστεί για το 2024, όσον αφορά σε  κτηνιάτρους, φάρμακα, αναλώσιμα, υποδομές, συντήρηση, πάγιο εξοπλισμό,  εκπαιδεύτρια, ψηφιοποίηση του αρχείου του κυνοκομείου, δράσεις  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κλπ.

Όλα τα παραπάνω συντείνουν στην ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου γιατί η  ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι και ευζωία των πολιτών & αφορά την αναβάθμιση της Ηθικής & του Πολιτισμού μας.

Πιθανή ανατροπή και ‘’διόρθωση’’  του έως τώρα σχεδιασμού, θα προκαλέσει  αναταραχή και τα Σωματεία που συμμετέχουν στην 5μελή Επιτροπή, έχοντας δαπανήσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ, χιλιάδες ώρες εργασίας για την υποστήριξη των λειτουργιών του κυνοκομείου, ώστε να τηρείται στοιχειωδώς η νομιμότητα στη λειτουργία του θα απαντήσουν ανάλογα.

Καθήκον και υποχρέωση μας είναι η προάσπιση της νομιμότητας και της ηθικής μεταχείρισης των ζώων που περιθάλπονται – φιλοξενούνται στο ενδιαίτημα του Ηρακλείου και είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Φιλοζωικό Σωματείο ΣΕΙΡΙΟΣ  https://www.facebook.com/groups/201086643286825

Φιλοζωικό Σωματειο ΖΩΦΟΡΟΣ Αρχική – Zophoros

Διαφήμιση
Διαφήμιση