HomeHL-WorldΣκηνοθέτησε την απαγωγή για να μην μάθει η σύντροφός του ότι την απατούσε

Σκηνοθέτησε την απαγωγή για να μην μάθει η σύντροφός του ότι την απατούσε

Ο άνδρας καταδικάστηκε χτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας άνδρας από την Αυστραλία σκηνοθέτησε την απαγωγή του, μπλέκοντας ακόμα και την αστυνομία, για να περάσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με την παράνομη σύντροφό του χωρίς να το μάθει η κοπέλα του.

Το αποτέλεσμα ήταν οι αρχές να σπαταλήσουν πάνω από 200 ώρες να ερευνούν για την ψεύτικη απαγωγή, που αντιστοιχούν σε κόστος πάνω από 16.040 δολάρια, σύμφωνα με το 9 News. Εν τέλει ο άνδρας καταδικάστηκε σε 350 ώρες κοινωνικής εργασίας.

Πώς σκηνοθέτησε την απαγωγή

Ο Paul Iera έφυγε από το σπίτι του ένα τέταρτο πριν αλλάξει η χρονιά, λέγοντας στην σύντροφό του ότι θα πήγαινε έξω για να συναντήσει τον «οικονομικό του σύμβουλο». Αντ΄ αυτού, λίγη ώρα αργότερα, η σύντροφός του έλαβε μήνυμα από μια γυναίκα – που μετά έγινε γνωστό ότι είναι η ερωμένη του, στο οποίο έγραφε «σε ευχαριστώ που μου έστειλες τον Πολ, η εκδίκηση είναι «που..να», αντίο», ενώ σημείωνε ότι θα τον κρατήσουν μέχρι να τους δώσει τη μηχανή του. «Κανείς δεν θα τον πειράξει».

Φοβούμενη για την ασφάλειά του, η σύντροφός του επικοινώνησε με την τοπική αστυνομία, η οποία άρχισε να ελέγχει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και μίλησε με μάρτυρες, σύμφωνα με τη New York Post.

Εν τω μεταξύ, ο Paul Iera είχε επικοινωνήσει με τον πατέρα του την επόμενη μέρα, λέγοντάς του ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής το προηγούμενο βράδυ, αλλά οι απαγωγείς του τον άφησαν στο Γουαϊόμινγκ κοντά στο βαν του.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν αυτό που αποκαλούν «υψηλού κινδύνου» έλεγχο στο βαν του Iera, πιστεύοντας ότι κρατούνταν όμηρος μέσα σε αυτό, αλλά εν τέλει τον βρήκαν μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο.

Ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι απήχθη από «άγνωστους άνδρες από τη Μέση Ανατολή» που προσέλαβε η ερωμένη του για να τον κάνει να παραδώσει τη μηχανή του.

Η ιστορία ανατράπηκε δύο εβδομάδες αργότερα, όταν η αστυνομία βρήκε υλικό από κάμερα ασφαλείας που έδειχνε ότι ήταν μαζί με την ερωμένη του εκείνο το βράδυ.

Άλλα πλάνα έδειχναν τον άνδρα και την γυναίκα να μπαίνουν στο αυτοκίνητό της λίγα λεπτά αφότου τηλεφώνησε στον πατέρα του. Στη συνέχεια, εκείνη επέστρεψε μόνη της στο σπίτι.

Μετά την καταδίκη του – χτες- ο δικηγόρος του προέβη σε δηλώσεις, λέγοντας πως «ο Paul Iera συνεχίζει να έχει την υποστήριξη της οικογένειας και της συντρόφου του και επιθυμεί να προχωρήσει στη ζωή του ως παραγωγικό μέλος της κοινωνίας».

lifo.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση