HomeΚΡΗΤΗΟι συνταξιούχοι Ν. Ηρακλείου απαντούν στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Οι συνταξιούχοι Ν. Ηρακλείου απαντούν στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

«Αυξήσεις ψίχουλα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ώρα  που η ακρίβεια καλπάζει  οι συνεχείς ανατιμήσεις σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης είναι καθημερινές,  και  λεηλατούν  μισθούς  και συντάξεις , έρχεται ο  κ Πρωθυπουργός κυνικά να επικαλεστεί, τις φυσικές καταστροφές και να επιβάλει νέους φόρους, βάρη και χαράτσια, για το λαό.

Όπως με την φοροεπιδρομή στους αυτοαπασχολούμενους  την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας με την εφαρμογή του νέου ΕΣΥ, της υποχρεωτικής ασφάλισης ακινήτων, που φορτώνει νέα χαράτσια  σε  συνταξιούχους και εργαζόμενους.

Το κυβερνητικό καλάθι  στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τελικά  είχε παροχές αλλά  μόνο για επιχειρηματικούς ομίλους.

Το μόνο που βρήκε να πει ο Πρωθυπουργός ότι η ακρίβεια είναι «παγκόσμιο φαινόμενο» κοροϊδεύοντας συνταξιούχους ανακοινώνοντας αύξησης ψίχουλα σε μισθούς και συντάξεις.

Ανακοίνωσε ακόμα μερικά  market  pass  ως το  τέλος του χρόνου, λιγοστές  επιδοτήσεις  για πετρέλαιο και ρεύμα  για του πλέον εξαθλιωμένους  για να βγει  ο χειμώνας .

Είπε ακόμη ότι τον Ιανουάριο του 2024 οι συνταξιούχοι θα πάρουν αύξηση 3,5%  που  αναλογεί  20 ευρώ σε μια μέση, μόνο ντροπή.

Γνωρίζοντας ότι ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα πάρουν καμία αύξηση λόγω  προσωπικής διαφοράς του απάνθρωπου νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016) που καταδικάζει  σε συντάξεις πείνας  τους σημερινούς, και αυριανούς  συνταξιούχους για τα επόμενα 50 χρόνια.

Είπε ο κ Πρωθυπουργός θα μειώσει το πέναλτι του 30% σε όσους συνταξιούχους εργάζονται, για να συνεχίσουν να εργάζονται ως τα βαθιά γεράματα  με τις όποιες συνέπειες για τη ζωή τους.

Παρουσιάζοντας  ως κανονικότητα  το να κρέμεται από τη σκαλωσιά ένας οικοδόμος  στα 70 χρόνια, και να ψάχνει για μεροκάματο ένας συνταξιούχος, ενώ τα όρια συνταξιοδότησης έχουν εκτοξευθεί.

Φέρει το άρθρο 61  που ανοίγει τις πόρτες  για δουλειά έως τα 74 έτη  σε προγράμματα της ΔΥΠΑ σε συνταξιούχους που φθάνουν σε ηλικία 67 έτη  και δεν συμπληρώνουν τα ένσημα για συνταξιοδότηση.

Ζητούμε: Αντί για δουλειά  ως τον τάφο.

Να δοθούν πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Αναγκαίο και επίκαιρο η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης.

Να σταματήσουν οι απολύσεις σε αυτές τις ηλικίες  .

Να έχουν  οι εργαζόμενοι σταθερή και μόνιμη εργασία .

Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου.

Αξιοπρεπή σύνταξη σε όλους τους ανασφάλιστους  και όχι το αίσχος των 360 ευρώ.

Τα εργατικά ατυχήματα σε αυτές τις ηλικίες εργαζομένων είναι καθημερινά, αιτία η κόπωση, η ευάλωτη υγεία, είναι σοβαρές οι ευθύνες της κυβέρνησης που στέλνει ανθρώπους  να δουλεύουν  έως τα βαθιά γεράματα, για τα κέρδη των αφεντικών.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την συνεχή κοροϊδία σε ανθρώπους που δούλεψαν 30 και 40 χρόνια  και δεν μπορούν το υπόλοιπο της ζωής τους να ζουν με αξιοπρέπεια   και να αναγκάζονται να δουλεύουν  με την προτροπή της κυβέρνησης και των εργοδοτών

Ζητούμε:

Πραγματικές Αυξήσεις  σε όλες τις συντάξεις  και στις επικουρικές.

Να ενσωματωθεί η προσωπική διαφορά στη κύρια σύνταξη

Να δοθούν τα κλεμμένα αναδρομικά του 11μηνου  2015 – 2016 και αφορούν τα δώρα (Χριστουγέννων  Πάσχα και επικουρικής σύνταξης).

Να δοθεί η πληρωμένη 13 -14 σύνταξη που παράνομα παρακρατείται.

Να δοθεί το ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Να αυξηθεί  άμεσα το αφορολόγητο  εισοδήματος  στα 12000 ευρώ

Την απονομή άμεσα των εκκρεμών συντάξεων ,ειδικά των επικουρικών που συνταξιούχοι πεθαίνουν και δεν προλαβαίνουν να πάρουν τη σύνταξη τους.

Γνωρίζει η κυβέρνηση  ότι κλέβουν  από τους συνταξιούχους από το 2012  μέχρι σήμερα

8.5 δις ανά έτος. Γνωρίζει ότι καταληστεύτηκαν  τα ασφαλιστικά ταμεία  που ήταν το αίμα και ο ιδρώτας  εκατομμυρίων  εργαζομένων.

Όπως καταλαβαίνεται τα χρήματα που ζητούμε να δοθούν στους συνταξιούχους,    είναι από τα δικά μας χρήματα  ,που μας έχουν αφαιρέσει όλες οι κυβερνήσεις, τώρα και 12 χρόνια, δεν είναι από τον προϋπολογισμό του κράτους.

Αυτά τα μέτρα κ Πρωθυπουργέ θα θέλαμε να ανακοινώσετε   από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης  για τους συνταξιούχους , που τους επικαλείστε μόνο όταν θέλετε να τους κλέψετε την ψήφο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση