HomeΕΚΛΟΓΕΣΠεριοδεία στις υπηρεσίες του Δήμου στα Πεζά

Περιοδεία στις υπηρεσίες του Δήμου στα Πεζά

Το κλιμάκιο συζήτησε με τους εργαζόμενους του Δήμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Το Δημοτικό κατάστημα στα Πεζά επισκέφτηκε την Τετάρτη το πρωί κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποτελούμενο από τον Γιώργο Γενετζάκη, υποψήφιο Δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων, τον Μανόλη Καρκαβάτσο υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο καθώς και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Το κλιμάκιο, συζητώντας με τους εργαζόμενους του Δήμου, διαπίστωσε για μια ακόμη φορά την υποστελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών του Δήμου, που συνειδητά και σχεδιασμένα ανοίγει το πεδίο επιχειρηματικής δράσης σε ιδιωτικές εταιρείες και εργολάβους και οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι τεχνικές υπηρεσίες αδυνατούν να σηκώσουν αυτοτελώς μελέτες και έργα υποδομής για την περιοχή, τα οποία παραδίδονται σε ιδιώτες, οι οποίοι τα υλοποιούν με καθυστερήσεις και αυξημένο κόστος, που πληρώνουν οι δημότες. Η υποστελέχωση, ειδικά στην καθαριότητα, έχει σαν αποτέλεσμα η αποκομιδή των απορριμμάτων να γίνεται όπως-όπως, με τους κάδους να ξεχειλίζουν, αποτελώντας και εστία μόλυνσης σε όλα τα χωριά του Δήμου.

Σε ότι αφορά τις κοινωνικές δομές του Δήμου, λειτουργούν μόνο 4 βρεφονηπιακοί σταθμοί σε έκταση 335 τετραγωνικών χιλιομέτρων με πολλά βρέφη να μένουν εκτός βρεφικών σταθμών (π.χ. Αρχάνες) ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων που δεν λειτουργούν.

Από την άλλη, η λογική της ανταποδοτικότητας κυριαρχεί σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου καθώς η κρατική χρηματοδότηση συρρικνώνεται ολοένα και η Δημοτική Αρχή, αντί να διεκδικήσει πόρους από το αστικό κράτος, μεταφέρει τα βάρη στο μόνιμο υποζύγιο που είναι ο λαός.

Ο Γιώργος Γενετζάκης κατήγγειλε στους εργαζόμενους ότι η φορομπηχτική πολιτική της δημοτικής αρχής σημαίνει 1.300.000€ το χρόνο που πληρώνουν οι δημότες με κάθε είδους φορολογία. Η κεντρική διοίκηση όχι μόνο δεν χρηματοδοτεί έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος, αλλά αντίθετα παρακρατεί και πόρους που έχει εισπράξει για λογαριασμό του Δήμου με τους ΚΑΠ μόλις στα 4 εκατ. ευρώ την ίδια ώρα, που μόνο οι λειτουργικές ανάγκες του Δήμου αγγίζουν τα 13 εκατ. ευρώ.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Δήμου της Πάτρας ο οποίος έχει «κατασκηνώσει» στα υπουργεία για να διεκδικεί χρηματοδοτήσεις και πόρους για αναγκαία για το λαό έργα, ενώ ταυτόχρονα έχει αυξήσει τα δημοτικά τέλη σε μεγάλες επιχειρήσεις και τα έχει μειώσει για το λαό και τους μικρομεσαίους και σε αρκετές περιπτώσεις (μονογονεϊκές οικογένειες, ΑμΕΑ κ.α.) τα έχει καταργήσει εντελώς.

«Ήρθε η ώρα να το πάμε αλλιώς» τόνισε ο Γιώργος Γενετζάκης και κάλεσε τους εργαζόμενους του Δήμου που βιώνουν στο πετσί τους την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, της Περιφέρειας και της Δημοτικής Αρχής να τους γυρίσουν την πλάτη και να αντιστοιχίσουν την ψήφο τους στα συμφέροντά τους.

Ο Μανόλης Καρκαβάτσος από την πλευρά του χαρακτήρισε την Περιφερειακή Αρχή «τροχονόμο συμφερόντων» καθώς κόβει και ράβει το κοστούμι του λαού με κριτήριο τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Αναφέρθηκε στα κρίσιμα έργα που εκτελούνται στην Κρήτη και το νομό μας τα οποία έχουν παραδοθεί σε ιδιώτες «επενδυτές» ενώ ο λαός που πληρώνει την εκτέλεσή τους θα πληρώνει και αύριο με την χρήση τους π.χ. με τα διόδια στον ΒΟΑΚ.

Ειδικά για τα Αστερούσια ανέφερε ότι ο λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει από τις ανεμογεννήτριες σε προστατευόμενη περιοχή καθώς δεν πρόκειται να έχει φθηνότερους λογαριασμούς στο ρεύμα, αντίθετα θα πληρώνει όλο και περισσότερο. Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να ψηφίσουν με κριτήριο τη ζωή τους, τα προβλήματα που μεγαλώνουν καθημερινά και να γεμίσουν τις κάλπες με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Δήμο και Περιφέρεια. –

1-14

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση