HomeHL-9Σύγχρονο «Κωσταλέξι» στον Βόλο: Κρατούσε κλειδωμένες την σύζυγο του και την δίχρονη κόρη τους

Σύγχρονο «Κωσταλέξι» στον Βόλο: Κρατούσε κλειδωμένες την σύζυγο του και την δίχρονη κόρη τους

Η μητέρα και το κοριτσάκι βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον και σε καθεστώς προστασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εφιαλτικές στιγμές σε τέσσερις τοίχους ζούσε για πάνω από δύο χρόνια μια 22χρονη γυναίκα από την Αλβανία και το 2,5 χρονών κοριτσάκι της, που είχαν να βγουν από το σπίτι τους από το 2021, όταν ο σύζυγος της 22χρονης τις έφερε στην Ελλάδα και διέμεναν σε συνοικία περιφερειακά του Βόλου. Επιπλέον η γυναίκα δεχόταν καθημερινά ξυλοδαρμούς και ατέλειωτη βία.

Το σύγχρονο «Κωσταλέξι» αποκαλύφθηκε από τους γείτονες. Η γυναίκα και το παιδί βρίσκονται πλέον σε ασφαλές περιβάλλον, ενώ ο άνδρας αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες και παραμένει κρατούμενος.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, πρόκειται για πρωτοφανή στα τοπικά χρονικά υπόθεση, που δεν άφησε ασυγκίνητους τους εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς, αλλά και αστυνομικούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν η κοπέλα ήταν 18 ετών και η οικογένειά της την πάντρεψε με έναν συμπατριώτη της που ζούσε και εργαζόταν στην Ελλάδα και απέκτησαν ένα παιδί.

Ο 28χρονος, το 2021 έφερε στον Βόλο, όπου ζούσε και εργαζόταν την σύζυγό και την κόρη τους, ωστόσο τις είχε κλειδωμένες στο σπίτι. Η νεαρή γυναίκα δεν γνωρίζει Ελληνικά και ήταν ξένη μεταξύ ξένων, καθώς οι συγγενείς της ζουν στην Αλβανία. Επιπλέον η βία και οι ξυλοδαρμοί φαίνεται να ήταν στο καθημερινό «μενού», χωρίς όμως να ανοίγει η πόρτα του σπιτιού για τον έξω κόσμο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες της γυναίκας – θύμα της υπόθεσης, για διάστημα πέντε μηνών ο 28χρονος δεν την άφηνε με την κόρη της να βγουν ούτε στην αυλή της μονοκατοικίας που ζούσαν. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της δικογραφίας, με το που η γυναίκα ήρθε στην Ελλάδα με το παιδί της το 2021, ο 28χρονος άνδρας της απαγόρευσε κάθε επαφή με τον έξω κόσμο και το σπίτι τους έμοιαζε ακατοίκητο.

Την ξυλοκόπησε άγρια όταν έγινε γνωστό το φύλο του παιδιού γιατί δεν ήθελε κορίτσι. Όταν γεννήθηκε το παιδί ζούσαν πέντε μήνες με κλειστά πατζούρια. Μητέρα και βρέφος δεν έβλεπαν το φως του ήλιου. Στην αυλή και μόνο στην αυλή τους επιτρεπόταν να βγουν, έπειτα από πέντε μήνες.

Η γυναίκα έπεφτε καθημερινά θύμα ξυλοδαρμού, δεν της επέτρεπε ούτε να επισκεφθεί γιατρό για τα εμβόλια του παιδιού, ούτε να καλέσει γιατρό στο σπίτι. Τα ψώνια τα έκανε ο 28χρονος, που εργαζόταν σε διάφορες εργασίες.

Κόντεψε να την στραγγαλίσει

Το βράδυ της Πέμπτης η γυναίκα ούρλιαζε, έπειτα από τα αλλεπάλληλα επεισόδια βίας και ξυλοδαρμών. Για καλή της τύχη κινητοποιήθηκαν οι γείτονες. Άνθρωποι μπήκαν στην αυλή του σπιτιού και χτυπούσαν τις πόρτες, ενώ κάλεσαν την Αστυνομία.

Όταν ο 28χρονος κατάλαβε πως ήταν αποφασισμένοι και επέμεναν, άνοιξε την πίσω πόρτα για να φύγει, όμως οι γείτονες τον σταμάτησαν και τον ακινητοποίησαν μέχρι να φτάσει το περιπολικό και να συλληφθεί.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και όταν μπήκαν μέσα στο σπίτι είδαν μια υπόθεση που θύμιζε «Κωσταλέξι». Σε μια γωνία του σπιτιού βρισκόταν η γυναίκα, ανθρώπινο κουφάρι, με την κόρη της, μέσα στα αίματα και με σημάδια στον λαιμό από ανθρώπινο χέρι.

Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο και η γυναίκα με το παιδί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο. Η 22χρονη δεν ήξερε ελληνικά και με την βοήθεια ενός ομοεθνή της εξήγησε σε γιατρούς και αστυνομικούς ότι ο σύζυγός της παραλίγο να την στραγγαλίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα κατέθεσε ότι την είχε ξυλοκοπήσει ακόμα χειρότερα και δεν ήταν λίγες οι φορές που «φλέρταρε» με τον θάνατο. Επίσης είπε στις αρχές ότι ο 28χρονος σύζυγός της την απειλούσε ότι εάν το σκάσει για την Αλβανία και πει στους συγγενείς της τι συνέβαινε θα σκότωνε την ίδια και τους γονείς της, παραπέμποντας σε μεθόδους μαφίας.

Σε βάρος του 28χρονου ασκήθηκε δίωξη για ενδοοικογενειακή παρατεταμένη απομόνωση και σωματική βλάβη, που εξισούται με τον νέο ποινικό κώδικα σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, σε βαθμό κακουργήματος.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε χθες στον ανακριτή και ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη, ενώ παραμένει κρατούμενος. Σύμφωνα με πληροφορίες στην εισαγγελέα ήταν ανέκφραστος, με απλανές βλέμμα και δεν έδειχνε να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης, ενώ δεν είπε το παραμικρό για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Η μητέρα και το κοριτσάκι βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον και σε καθεστώς προστασίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση