HomePost ItΒατσινά για τα εργασιακά: Αρνούμαστε να καταπατήσουμε κάθε κεκτημένο – Σχεδιάστε για τους Ανθρώπους και όχι για τους «αριθμούς»

Βατσινά για τα εργασιακά: Αρνούμαστε να καταπατήσουμε κάθε κεκτημένο – Σχεδιάστε για τους Ανθρώπους και όχι για τους «αριθμούς»

Η ομιλία της βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Ελένης Βατσινά, στη Βουλή, για τα εργασιακά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για «εικονική πραγματικότητα» έκανε λόγο η βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά, μιλώντας χθες για την εικόνα που παρουσιάζει η Κυβέρνηση για τα εργασιακά στην Ελλάδα.

Όπως είπε η Ελένη Βατσινά, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, «η καθημερινή επαφή μου με τον κόσμο και με την κοινωνία του Ηρακλείου, μου μεταφέρει εικόνα απελπισίας και δυσαρέσκειας των συμπολιτών μου και ιδίως των νέων ανθρώπων».

Η κ.Βατσινά κατά την ομιλία της εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στις προβλέψεις του νομοσχεδίου, σημειώνοντας ότι «Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Για τους πολίτες αυτής της χώρας πρέπει να μεριμνήσετε. Να σχεδιάσετε με τέτοιο τρόπο, ώστε οι άνθρωποι να εργάζονται για να ζουν, όχι να ζουν ΓΙΑ ΝΑ εργάζονται!»

«Εξαήμερη εργασία και με τη «βούλα» του νόμου, 13 ώρες εργασίας, εργαζόμενοι με το «κομμάτι», μονομερής τροποποίηση του ωραρίου από τον εργοδότη, ποινικοποίηση της περιφρούρησης της απεργίας, είναι μερικά μόνο από όσα το νομοσχέδιο προβλέπει και ωθούν την αγορά εργασίας, βήματα πίσω, θυμίζοντας μάλιστα και … άλλες εποχές» – ανέφερε σε δήλωσή της η Ελένη Βατσινά.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αποκαλύπτεται με τον πιο κραυγαλέο τρόπο. Και ερχόμαστε εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, να μιλήσουμε εκ μέρους της Κοινωνίας που αγωνιά, μοχθεί, εργάζεται, παλεύει!» – είπε στην ομιλία της η Ελένη Βατσινά, καλώντας «να κοιτάξουμε, ουσιαστικά, προς την Ευρώπη και κυρίως να στρέψουμε το βλέμμα στους ανθρώπους της χώρας μας. Δεν είναι μηχανές, δεν είναι είλωτες, χρωστάμε στη χώρα μας και στους ανθρώπους της χρωστάμε στην αξιοπρέπειά μας, να μην καταπατήσουμε κάθε κεκτημένο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση