HomeHL-9Ρέθυμνο: Άγριο ξύλο σε σχολείο ανάμεσα σε μαθητές – «Φώναζαν «σκότωσέ τον»»

Ρέθυμνο: Άγριο ξύλο σε σχολείο ανάμεσα σε μαθητές – «Φώναζαν «σκότωσέ τον»»

Απίστευτο περιστατικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχή τα κρούσματα, δυστυχώς, για ένα από τα χειρότερα φαινόμενα παθογένειας της σύγχρονης κοινωνίας μας. Αυτό, της βίας μεταξύ ανηλίκων, με τα περιστατικά πολλές φορές να φτάνουν μέχρι ακραίο βαθμό. Τελευταίο συμβάν, σε σχολείο του Ρεθύμνου.

Τι είναι αυτό που κάνει τα παιδιά να φέρονται με τέτοια σκληρότητα και να ασκούν βία, πολλές φορές και ακραία, μεταξύ τους; Από τις συμμορίες ανηλίκων που λυμαίνονται πολλές γειτονιές, ληστεύοντας περαστικούς ή ξυλοκοπώντας πιο «αδύναμους» στόχους, μέχρι και τα… οργανωμένα άτυπα «fight club», με μαθητές να «πλακώνονται» μεταξύ τους ακόμα και για διασκέδαση ή… αρρωστημένο κύρος, όπως αποκάλυψε το Nwsbomb.gr ότι συμβαίνει σε σχολεία της Δυτικής Αττικής.

Οι εικόνες από σχολείο του Ρεθύμνου είναι σοκαριστικές, καθώς σε βίντεο καταγράφηκε ο άγριος ξυλοδαρμός ενός 13χρονου μαθητή. Στα πλάνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ φαίνεται το ανήλικο αγόρι να δέχεται χτυπήματα στο κεφάλι από τα χέρια και τα πόδια ενός άλλου παιδιού.

Σύμφωνα με την θεία του παιδιού το άγριο περιστατικό σημειώθηκε «μέσα στο σχολείο, όχι σε ώρα που έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα. Δεν υπάρχει επιτηρητής καθηγητής».

«Δεν είναι μόνο ο ξυλοδαρμός, είναι και το άγριο μίσος. Ένας ακούγεται να λέει «σκότωσε τον»» πρόσθεσε η θεία του παιδιού υποστηρίζοντας ότι υπάρχει και δεύτερο βίντεο με δεύτερο ξυλοδαρμό.

Όπως είπε η θεία του παιδιού «το βίντεο διέρρευσε από τον προπονητή του θύματος στο ποδόσφαιρο. Αυτός ήταν που το γνωστοποίησε στη μητέρα».

Η θεία του 13χρονου υποστήριξε, τέλος, ότι «μίλησα με τον γυμνασιάρχη και από τα λεγόμενά του το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην μπλέξουν. Του είπα «ευτυχώς υπάρχει το βίντεο» και μου είπε «ευτυχώς για εσάς και όχι για εμάς».

Τι λέει ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Για το περιστατικό έχει γίνει καταγγελία στο σχολείο και την αστυνομία, ενώ έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες ενέργειες, όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου Μανούσος Μαραγκάκης.

“Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο της επαρχίας Ρεθύμνου την περασμένη εβδομάδα. Έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα παιδαγωγικής υποστήριξης για τους τέσσερις μαθητές, που ενεπλάκησαν στο συμβάν. Ό,τι συνέβη συνέβη στις 07.30 το πρωί και ενώ ο οδηγός του ΚΤΕΛ είχε αφήσει τα παιδιά από έναν οικισμό στο Γυμνάσιο και συνέχισε το δρομολόγιο για να αφήσει τα υπόλοιπα παιδιά στο Λύκειο… Δεν ενεπλάκησαν στο περιστατικό εκπαιδευτικοί. Οι εκπαιδευτικοί και ο διευθυντής πηγαίνουν στο σχολείο στις 08.00 αλλά ο αύλειος χώρος του σχολείου μένει ανοιχτός, καθώς δεν μπορούν οι μαθητές να περιμένουν στο δρόμο. Πρέπει να μπορούν να πάνε στο υπόστεγο αν βρέχει. Τα σχολεία της υπαίθρου είναι και χώροι άθλησης και παιδικές χαρές, δεν κλείνουν. Μας λυπεί το γεγονός που συνέβη, αλλά αν δεν είχαν προηγηθεί επί τρία χρόνια άπειρες ώρες παρεμβάσεων στο μέγιστο βαθμό, θα είχαμε πολύ χειρότερα αποτελέσματα.”

Διαφήμιση
Διαφήμιση