HomeHL-9Οι Σητειακοί διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του νοσοκομείου τους

Οι Σητειακοί διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του νοσοκομείου τους

Προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία, δικαίωμα μας είναι η δωρεάν υγεία».

«Τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός, δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός»

«Δωρεάν υγεία για μας και τα παιδιά μας του κράτους υποχρέωση και μας δικαίωμα μας»

Είναι μερικά από τα συνθήματα που βροντοφώναξαν οι συγκεντρωμένοι στο προειδοποιητικό κλείσιμο της εθνικής οδού Σητείας- Αγίου Νικολάου στο ύψος του οινοποιείου της ΕΑΣ Σητείας το απόγευμα της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που διοργάνωσε η συντονιστική επιτροπή για το νοσοκομείο Σητείας με την συμμετοχή όλης της τοπικής κοινωνίας.

Πολίτες όλων των ηλικιών από όλο το δήμο Σητείας που εξέφρασαν ειρηνικά αλλά με αποφασιστικότητα την βούληση τους να υπερασπιστούν το νοσοκομείο Σητείας.

Το κλείσιμο του δρόμου σύμφωνα με το anatolh.com, ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και διήρκησε περίπου μια ώρα. οι συμμετέχοντες πεζοί και με οχήματα σχηματίζοντας μια μεγάλη πορεία διέσχισαν όλο το δρόμο περνώντας μέσα από την πόλη φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό καταλήγοντας στο σημείο του σιντριβανιού όπου ακολούθως ξεκίνησε η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νοσοκομείο Σητείας.
x-diamartyria-nosokomio-sitias-1
Ευρεία συμμετοχή

Η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας και η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είναι ήδη πολύ μεγάλη. Μέσω δεκάδων ψηφισμάτων και ανακοινώσεων έχει γίνει γνωστή η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και η απόφαση να μην επιτραπεί υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σητείας, αλλά αντίθετα να υπάρξει αγώνας για την στελέχωση του. Με τον κίνδυνο να μην αναφερθούν συλλογικότητες που συμμετέχουν ενεργά σε όλη αυτή την προσπάθεια όχι από πρόθεση, αλλά λόγω του ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός τους, σημειώνεται η συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σητείας ο οποίος «στηρίζει τις όποιες ενέργειες και δράσεις οι οποίες έχουν ως στόχο την αποτροπή της υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας και δηλώνει ότι συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η Συντονιστική Επιτροπή για το Νοσοκομείο Σητείας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση