HomeΣΠΟΡ3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες: Δεύτερη η Ελλάδα στην κατάταξη με συνολικά 33 μετάλλια 

3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες: Δεύτερη η Ελλάδα στην κατάταξη με συνολικά 33 μετάλλια 

 Πρώτη η Ιταλία και τρίτη η Ισπανία - Λαγκόα και Πορτιμάο πήραν τη σκυτάλη των Αγώνων για το 2027

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεύτερη στον πίνακα μεταλλίων με συνολικά 33 μετάλλια (13 χρυσά, 10 ασημένια και 10 χάλκινα) στους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες «Ηράκλειο 2023» ολοκλήρωσε την παρουσία της η Ελλάδα. Πρώτη χώρα σε συγκομιδή μεταλλίων ήταν η Ιταλία με 42 μετάλλια (13 χρυσά, 16 ασημένια και 13 χάλκινα) και τρίτη η Ισπανία με 20 (12 χρυσά, 2 ασημένια και 6 χάλκινα).

Σήμερα, τελευταία ημέρα των Αγώνων, η ελληνική αποστολή πρόσθεσε στη συλλογή της ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο στο αγώνισμα της τεχνικής κολύμβησης στην ανοιχτή θάλασσα, που διεξήχθη στην παραλία του Karteros Beach Sports Center.

Οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες «Ηράκλειο 2023» προσέγγισαν από την πρώτη μέρα διεξαγωγής τους, στις 9 Σεπτεμβρίου, υψηλά στάνταρ οργάνωσης και αγωνιστικού επιπέδου στις τέσσερις εγκαταστάσεις που φιλοξενήθηκαν: το Karteros Beach Sports Center, το Ε.Α.Κ.Η., την Αμμουδάρα και τη Μαρίνα στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Τη σκυτάλη πλέον για τους 4ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες 2027 ανέλαβαν από κοινού οι Πορτογαλικές πόλεις Λαγκόα και Πορτιμάο, με τον Δήμαρχο της πρώτης, Λουίς Ενκαρνασάο, παρουσία της Τερέζα Μέντες (Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού στον Δήμο του Πορτιμάο) να παραλαμβάνει τη σημαία των Αγώνων από τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, Ντάβιντε Τιτζάνο, την οποία του παρέδωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Η διοργάνωση της Τελετής Λήξης, που έγινε στο κεντρικό γήπεδο του Karteros Beach Sports Center, ανατέθηκε στο Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου, με γενικό πρόσταγμα από τον Ηρακλειώτη σκηνοθέτη Σταύρο Λίτινα, το θεατρικό δρώμενο του οποίου «μάγεψε» τους θεατές στην Τελετή Έναρξης της διοργάνωσης.

Η εκδήλωση ήταν βασισμένη στον πολιτισμό και στην κουλτούρα της Κρήτης, ντύθηκε μουσικά με κρητικούς σκοπούς και ήχους από την ηπειρωτική Ελλάδα, δείχνοντας, ωστόσο, τον απαραίτητο σεβασμό προς τους δοκιμαζόμενους, από τις φυσικές καταστροφές, λαούς της Ελλάδας, της Λιβύης και του Μαρόκου.

«Με αυτή τη λιτή εκδήλωση και με σεβασμό στην ανείπωτη τραγωδία που βίωσαν τις προηγούμενες μέρες τρεις χώρες της Μεσογείου, η Ελλάδα μας, η Λιβύη και το Μαρόκο, κλείνουμε σήμερα έναν όμορφο αθλητικό και πολιτιστικό κύκλο που άνοιξε σε τούτο το χώρο πριν από οχτώ μέρες» είπε στην σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων Νίκος Νταμπακάκης προτού καλέσει στο βήμα τον πρόεδρο της ΔΕΜΑ, Ντάβιντε Τιτζάνο για να παραδώσει τη σημαία στις επόμενες διοργανώτριες πόλεις.

Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα στην τεχνική κολύμβηση

Στο αγωνιστικό κομμάτι της τελευταίας ημέρας (Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023), στην τεχνική κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας και συγκεκριμένα στην κούρσα των 4 χλμ επιφάνειας ανδρών κυριάρχησε ο Έλληνας Μάριος Αρμούτσης σε χρόνο 38:43.5, με δεύτερο Ηλία Καλφίδη σε 38:44.9 και τρίτο τον Ιταλό Νταβίντε Ντε Τσέλιε σε 39:03.9.

Στο αγώνισμα των 2 χλμ με διπλά πέδιλα πρώτος αναδείχθηκε ο Αιγύπτιος Μαρουάν Ελαμραουί με χρόνο 20:50.8  ενώ ακολούθησαν ο συμπατριώτης του Αχμέντ Ραντουάν με 22:19.4 και ο Έλληνας Γιώργος Μαντζάκος σε 22:27.3

Το χρυσό μετάλλιο στον αγώνα των 4 χλμ επιφάνειας γυναικών κατέκτησε η Αιγύπτια Γκαμίλα Χασάν σε χρόνο 42:48.2, ενώ πίσω της τερμάτισαν η Ιταλίδα Μάρα Ζαγκέτ σε 43:17.3 και η Ελληνίδα Σοφία-Αναστασία Τσιάνου σε 45:35.6.

Στο αγώνισμα των 2 χλμ με διπλά πέδιλα γυναικών πρώτη τερμάτισε η Ιταλίδα Σίλβια Μπέλι σε χρόνο 22:37.4, δεύτερη η Ισπανίδα Σόνια Φάργκας Μεχία σε 23:17.5 και τρίτη η Τυνήσια Σάρα Μπεν Αχμέντ σε 23:18.0.

ΒEACH VOLLEY: Η Γαλλία στους άνδρες και η Ιταλία στις γυναίκες πανηγύρισαν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο συναρπαστικό τουρνουά Βeach volleyball, που διεξήχθη με επιτυχία στο Karteros Beach Sports Center. Τα αδέρφια Αγιέ (Κουϊνσι και Κάλβιν) κυριάρχησαν στο ανδρικό τουρνουά επικρατώντας με 2-0 σετ (22-20, 21- 13) των Iταλών Μπένζι / Μπονιφάζi, έπειτα από έναν αμφίρροπο τελικό.

Το δίδυμο Όρσι / Μπιάνκι από την Ιταλία κατέκτησε την κορυφή στο τουρνουά των γυναικών, μετά την νίκη τους με 2-0 (21-12, 21-15) στον «εμφύλιο» κόντρα στις συμπατριώτισσες τους Μπιάνκιν / Σκάμπολι. Στην «μάχη» για το χάλκινο μετάλλιο στους άνδρες, νικητές αναδείχθηκαν οι Πορτογάλοι Κάμπος / Πεντρόσα, που επικράτησαν με 2-1 (24-22, 19-21, 15-13) στο έξτρα σετ των Ιταλών Νταλ Κόρσο / Βίσκοβιτς. Η Γαλλία με τις Βιεϊρά / Σαμιγί κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, νικώντας τις Ελληνίδες Τριανταφυλλίδη / Ματίου με 2-0 (21-10, 21-17).

Στους αγώνες κατάταξης, οι Κανέλλου / Τερζόγλου πήραν την έβδομη θέση στο τουρνουά, και την όγδοη θέση οι Πασχαλάκη / Αλέξογλου στο αντίστοιχο των γυναικών.

Heraklion2023, 3rd Closing Ceremony Mediterranean Beach Games. photos Angelos Zymaras
Heraklion2023, 3rd Closing Ceremony Mediterranean Beach Games. photos Angelos Zymaras

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση