HomeΕΚΛΟΓΕΣM. Καναβάκη: Ασέβεια προς την Αυτοδιοίκηση το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στους ΟΤΑ, λίγο πριν τις εκλογές!

M. Καναβάκη: Ασέβεια προς την Αυτοδιοίκηση το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στους ΟΤΑ, λίγο πριν τις εκλογές!

«Η κυβέρνηση δε μπορεί να περιμένει άλλες 22 μέρες;»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, κατάργηση νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου δήμων, παρακολούθηση επιδόσεων τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες διατάξεις».

Σημειώνεται ότι η διαβούλευση ξεκίνησε μία «ανάσα» πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου!

Η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου, Μαρία Καναβάκη, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά στην πράξη τα πολιτικά της «αντανακλαστικά» αντέδρασε άμεσα.

Σε δήλωσή της αναφέρει:

«Την ώρα που η χώρα μας βρίσκεται κυριολεκτικά μία «ανάσα» πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, την ώρα που το ΕΣΥ καθημερινά υπολειτουργεί και απαξιώνεται, την ώρα που η Θεσσαλία δοκιμάζεται σκληρά και ενώ βρισκόμαστε σε μια προεκλογική περίοδο όπου τα εκλεγμένα αιρετά  όργανα της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού φτάνουν στη λήξη της θητείας τους, η κυβέρνηση αποφάσισε να φέρει σε διαβούλευση νομοσχέδιο για το σύστημα διακυβέρνησης των ΟΤΑ! Ανεξαρτήτως αν αυτό έχει και θετικές διατάξεις, θα έπρεπε να επιλέξει άλλο χρόνο διαβούλευσης. Όμως, δεν το κάνει. Τόσο πολύ σέβεται την αυτοδιοίκηση…Δεν μπορεί να περιμένει 22 ημέρες, τουλάχιστον, ώστε να ολοκληρωθούν οι εκλογές και με νηφαλιότητα να τοποθετηθούν οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης; Αναμένουμε την αντίδραση της ΚΕΔΕ καθώς και των κοινοβουλευτικών κομμάτων»!

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση