HomeHL-TOPΣυνελήφθησαν τρεις νεαροί για διαρρήξεις σε σχολεία του Ρεθύμνου – Ο ένας ανήλικος

Συνελήφθησαν τρεις νεαροί για διαρρήξεις σε σχολεία του Ρεθύμνου – Ο ένας ανήλικος

Έκλεψαν ταμπλετ, υπολογιστές και τρόφιμα από το κυλικείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σχολεία του Ρεθύμνου είχαν βάλει στο μάτι μία παρέα νεαρών οι οποίοι στις 11 και στις 13 Σεπτεμβρίου διέρρηξαν το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο καθώς και ένα Δημοτικό Σχολείο.

Οι δύο δράστες είναι ενήλικες, μόλις είχαν κλείσει τα 18, ενώ ο τρίτος της παρέας είναι 17 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, από το Μουσικό Σχολείο κατάφεραν και πήραν 18 ταμπλετ και 3 υπολογιστές ενώ από το Δημοτικό διέρρηξαν την πόρτα του κυλικείου και πήραν τρόφιμα και ένα μικρό χρηματικό ποσό που υπήρχε στο ταμείο.

Μάλιστα έκλεψαν και μία μηχανή.

Οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου κατάφεραν να βρουν υλικό από κάμερες ασφαλείας και να ταυτοποιήσουν τους δράστες τους οποίους και συνέλαβαν ενώ αναζητούνται και οι γονείς του ανήλικου παιδιού.

Τα κλεμμένα οι αστυνομικοί τα βρήκαν στην κατοχή τους και τα επέστρεψαν στα σχολεία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση τεσσάρων (4) υποθέσεων διακεκριμένων κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν στο Ρέθυμνο. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τρία άτομα και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί και αλλοδαπός.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι τρεις δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 11 έως 14.09.2023 εισήλθαν δύο φορές σε σχολικό συγκρότημα αφαιρώντας φορητούς υπολογιστές και ηλεκτρονικές ταμπλέτες συνολικής αξίας 5.000 ευρώ. Επιπλέον, αφαίρεσαν από κυλικείο έτερου σχολείου χρήματα και αντικείμενα προκαλώντας παράλληλα φθορές, ενώ προέβησαν και στην κλοπή δίκυκλης μοτοσυκλέτας ημεδαπού.
Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας χθες (15.09.2023) εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα τρία άτομα και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν όλες οι αφαιρεθείσες ηλεκτρονικές συσκευές. Επιπλέον σε βάρος ενός εκ των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών διότι βρέθηκε να κατέχει και κατασχέθηκε αυτοσχέδιο τσιγάρο με μικροποσότητα κάνναβης.
Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση