HomeΚΡΗΤΗΓιώργης Χ. Μαρινάκης: Επαφές με θεσμικούς εκπροσώπους

Γιώργης Χ. Μαρινάκης: Επαφές με θεσμικούς εκπροσώπους

"Η ασφάλεια του Ρεθύμνου αποτελεί πρώτιστη μέριμνα"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αντίληψη» κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης ξεκίνησε τις επαφές του με θεσμικούς εκπροσώπους, διοικήσεις φορέων, σωματείων και συλλόγων καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που εδρεύουν στον Δήμο Ρεθύμνης, στο πλαίσιο του προεκλογικού διαλόγου με την κοινωνία.

Το πρωί της Τρίτης 12ης Σεπτεμβρίου 2023 είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τις Διοικήσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου καθώς και με την διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ρεθύμνου.

ast-dntis

Συνομιλώντας με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ρεθύμνου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη και στελέχη των αστυνομικών υπηρεσιών, ο Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού προβλήματος που προκαλείται στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης, λόγω του φόρτου των αυτοκινήτων αλλά και παρέκκλισης των κανόνων στάσης και στάθμευσης. Ο κ. Δήμαρχος ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην αστυνόμευση και την ρύθμιση της κυκλοφορίας στην πόλη μας.

Ακολούθως με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ρεθύμνου κ. Ανδρέα Γύπαρη και τα μέλη του ίδιου σωματείου, συζήτησαν τις εξελίξεις γύρω από την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου της πόλης, η πρόοδος του οποίου έγκειται σε διαχειριστικά και γραφειοκρατικά ζητήματα του αρμόδιου υπουργείου. Επίσης ο Δήμαρχος δέχθηκε αίτημα από τους Αστυνομικούς για παραχώρηση χώρου προκειμένου να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας των παιδιών τους, το οποίο και θα εξεταστεί αρμοδίως.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος συνεργάστηκε  με τον Λιμενάρχη Ρεθύμνου κ. Κωνσταντίνο Καστρινάκη και συζήτησαν εκτενώς τα υπηρεσιακά ζητήματα που απασχολούν την λιμενική ζώνη. Ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της υπηρεσία του, του Δήμου Ρεθύμνου αλλά και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η οποία και θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα. Ο Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα εξαιρετικά αποτελέσματα που σημειώθηκαν φέτος στο ζήτημα της ασφάλειας των λουομένων στις ακτές του Δήμου Ρεθύμνου, επισημαίνοντας την ανάγκη να συνεχιστεί απρόσκοπτα η προσπάθεια εφαρμογής μέτρων ασφαλείας σε όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Σώματος .

en-astyn-ypallilon

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνάντηση του κ. Μαρινάκη με τον Διοικητή της της Π.Υ. Ρεθύμνου κ. Αντώνη Πρωτοπαπαδάκη, στη διάρκεια της οποίας αμφότεροι  αναφέρθηκαν στις κοινές, γόνιμες και αποδοτικές προσπάθειες για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών αλλά και για την συνέχεια πάνω στα καίρια ζητήματα που τους απασχολούν, για τα οποία διαπιστώθηκε για ακόμα μια φορά η αποτελεσματικότητα των από κοινού συνεργειών και συνεργασιών όπως είναι η κατασκευή των τεσσάρων πυροφυλακίων – παρατηρητηρίων που κατασκευάστηκαν στο Αστέρι, στο Ρισβάν Μετόχι, στα Μυριοκέφαλα και στον Παράδεισμο Αρμένων, στο πλαίσιο των μέτρων της πολιτικής προστασίας.  Παράλληλα συζήτησαν για την συντήρηση και βελτίωση των εγκαταστάσεων του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Επισκοπής Δ.Ε. Λαππαίων.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αντίληψη», Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης με την ολοκλήρωση των προαναφερθέντων επαφών δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι «Η ασφάλεια της πόλης, των οικισμών και των δημοτών μας, αποτελεί πρώτιστη μέριμνα για τη Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ατζέντας μας για την νέα περίοδο. Η συνεργασία μας με την ηγεσία και τα στελέχη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος, επιβεβαίωσε την κοινή μας πρόθεση να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για την εύρυθμη καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του τόπου μας, αλλά και για τη διαχείριση των νέων, σύνθετων προκλήσεων, όπως αυτό της κλιματικής κρίσης, με σταθερή επιδίωξη την ασφάλεια όλων μας».

 

limenarchio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση