HomeΚΡΗΤΗΗμερίδα με θέμα «Προστατευόμενες Περιοχές και Πράσινη Επιχειρηματικότητα» & Έκθεση Φωτογραφίας

Ημερίδα με θέμα «Προστατευόμενες Περιοχές και Πράσινη Επιχειρηματικότητα» & Έκθεση Φωτογραφίας

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 10:00 π.μ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) και η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σαμαριάς και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Κρήτης, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής στρατηγικής για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Τοπίου του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, διοργανώνει στα Χανιά, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 10:00 π.μ., ημερίδα με θέμα «Προστατευόμενες Περιοχές και Πράσινη Επιχειρηματικότητα», στον συνεδριακό χώρο «Μεγάλο Αρσενάλι», στο παλαιό Ενετικό λιμάνι.

Στον ίδιο χώρο πραγματοποιείται παράλληλα Έκθεση Φωτογραφίας, στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2023, με εικόνες που αναδεικνύουν το πολιτισμικό, φυσικό και τουριστικό κεφάλαιο της περιοχής των Λευκών Ορέων.

Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν το πλαίσιο και οι δράσεις ανάπτυξης της Πράσινης Επιχειρηματικότητας στις προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας και της Κρήτης ειδικότερα, καθώς αποτελούν μία δυναμική πρόκληση και πεδίο ανάδειξης.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν επιτυχημένα παραδείγματα και θα αναδειχθεί, ανάμεσα στα άλλα, η σημασία του οικοτουρισμού και των βιολογικών προϊόντων σε ένα ευρύτερο πλαίσιο βιωσιμότητας αλλά και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ειδικά.

programma

Σημαντικοί ομιλητές από την Περιφέρεια Κρήτης και την ακαδημαϊκή, την ερευνητική και την επιχειρηματική κοινότητα, όπως ο κ. Κυριάκος Κώτσογλου, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στον τομέα Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο κ. Γεώργιος Ξανθός, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ο κ.  Νίκος Δρακωνάκης, Οικονομολόγος, Msc Τοπική & Περιφερειακή Ανάπτυξη, η κ. Χρύσα Παγκάλου, Περιβαλλοντολόγος, Δρ. Πολιτισμικού Τοπίου, ο κ. Ιωάννης Ρέκλος, Ιδρυτής Περιηγητικού Οικολογικού Κέντρου Κερκίνης Μπέλλες, “Οικοπεριηγητής”, ο κ. Γεώργιος Μοτάκης, Πρόεδρος Συνεταιρισμού Βιολογικού Ελαιολάδου, ο Δρ. Νεκτάριος Κουργιαλάς, Ερευνητής από τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, θα μοιραστούν απόψεις, γνώσεις, εμπειρίες, προοπτικές και case studies, που θα οδηγήσουν σε μία γόνιμη συζήτηση.

Για τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου εποπτευόμενο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Περισσότερα για τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. εδώ : https://www.necca.gov.gr/

Πληροφορίες: Αντώνης Μπαρνιάς

Τηλ.: 28210 45570

ilektroniki-prosklisi3

Διαφήμιση
Διαφήμιση