HomeHL-CultureΠαρουσίαση της έκδοσης και φωτογραφικής έκθεσης “ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Μια ματιά μέσα από μνημεία της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου”

Παρουσίαση της έκδοσης και φωτογραφικής έκθεσης “ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Μια ματιά μέσα από μνημεία της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 12.00 πραγματοποιείται στο Μουσείο Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, 11742 Αθήνα), η εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης και φωτογραφικής έκθεσης  “ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Μια ματιά μέσα από μνημεία της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου”, που υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου:

«ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ 2019-2021»,

ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΣ: 5031723 – ΥΠΟΕΡΓΟ 4: «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ, WORKSHOPS – ROADSHOWS,  ΦΙΛΟΞΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία θα συντονίσει ο αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου Κωνσταντίνος Γιαπιτσόγλου, θα μιλήσουν:

ο Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης του Μουσείου Ακρόπολης Καθ. Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης,

η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου Μαρία Λιονή,

η Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου Αναστασία Τζιγκουνάκη.

Θα ακολουθήσει δεξίωση στο καφέ του Μουσείου.

Η φωτογραφική έκθεση, την οποία συνοδεύει η έκδοση, άνοιξε για το κοινό στις 20 Οκτωβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου Ακρόπολης, ως τις 30 Οκτωβρίου 2023.

Ο Μινωικός πολιτισμός, αναπτύχθηκε την Εποχή του Χαλκού στην Κρήτη. Το όνομά του το οφείλει στον αρχαιολόγο Arthur Evans, ανασκαφέα της Κνωσού, ο οποίος τον συνέδεσε με το μυθικό βασιλιά της Κρήτης Μίνωα και τον μύθο του Μινώταυρου. Η αρχή του τοποθετείται περίπου στο 3200 π. Χ και η πτώση του περίπου στα 1100 π.Χ. Χαρακτηριστικά αυτού του πολιτισμού αποτελούν η ευρεία χρήση του χαλκού, η εμφάνιση συστήματος κεντρικής διοίκησης και γραφών, η ανάπτυξη της ναυσιπλοΐας και του θαλάσσιου εμπορίου με το Αιγαίο και την Εγγύς Ανατολή. Στοιχεία του Μινωικού πολιτισμού σταχυολογούνται  μέσα από την ενδεικτική  παρουσίαση Μινωικών εγκαταστάσεων στην Π.Ε Ρεθύμνου.

Η Αναθέτουσα αρχή είναι η Περιφέρεια Κρήτης. Ο ανάδοχος του έργου είναι η κοινοπραξία των εταιριών Tetragon Α.Ε. – Birdie ΕΠΕ. Το συντονισμό της  υλοποίησης είχε η Δ/νση Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης και η εταιρεία Tetragon Α.Ε. Τη μουσειογραφική μελέτη ανέλαβε η Tetragon Α.Ε. Τη γενική επιμέλεια είχε η Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου Αναστασία Τζιγκουνάκη, ενώ την επιμέλεια του περιεχόμενου και τη συγγραφή των κειμένων και τις μεταφράσεις έκανε η αρχαιολόγος Παρασκευή Βλάχου. Τη γραφιστική επιμέλεια έκανε η αρχιτέκτονας Δανάη Μαυρίδου. Η φωτογραφική έκθεση υλοποιήθηκε από την Tetragon Α.Ε., ενώ τις κατασκευές και ψηφιακές εκτυπώσεις ανέλαβε η No Limits Μ.ΙΚΕ.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση