HomeHL-9Γυναικοκτονία στη Καλαμαριά: Ο αστυνομικός είχε πει ότι ήθελε να σκοτώσει τη 42χρονη

Γυναικοκτονία στη Καλαμαριά: Ο αστυνομικός είχε πει ότι ήθελε να σκοτώσει τη 42χρονη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο 38χρονος γυναικοκτόνος φέρεται να είχε δηλώσει στον πατέρα του πως ήθελε να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του. Η γυναίκα φέρεται να είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, πριν την έκδοση συναινετικού διαζυγίου.

Ο 38χρονος εν ενεργεία αστυνομικός που σκότωσε τη 42χρονο σύζυγό του με καραμπίνα εντός της οικίας τους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, σύμφωνα με μαρτυρίες από το φιλικό του περιβάλλον που επικαλείται η ΕΡΤ, δεν μπορούσε να αποδεχθεί τον χωρισμό τους και είχε αναφέρει στον πατέρα του πως σκοπεύει να την σκοτώσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα είχε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο παρελθόν ενώ αργότερα, τον περασμένο Μάρτιο εκδόθηκε συναινετικό διαζύγιο.

Ωστόσο, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το ζευγάρι δεν είχε απασχολήσει καμία αστυνομική υπηρεσία για ενδοοικογενειακό πρόβλημα, ούτε υπήρχε κάποια καταγγελία από την πλευρά της γυναίκας για απειλές ή βίαιη συμπεριφορά.

Σε υπηρεσία γραφείου και άνευ όπλου είχε κρίνει η Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας τον 38χρονο που δολοφόνησε τη 42χρονη σύζυγό του στη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Τρίτης (12/9) και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Αυτό σημαίνει ότι ο 38χρονος μπορούσε να κάνει υπηρεσίες μόνο σε κάποια διοικητική υπηρεσία και όχι να είναι μάχιμος αστυνομικός. Το τελευταίο διάστημα, λοιπόν, υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος, στη Νέα Ραιδεστό, άνευ όπλου, καθώς του είχε αφαιρεθεί, όπως προβλέπεται στις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Η τοποθέτησή του σε υπηρεσία γραφείου οφείλεται σε πρόβλημα τενοντίτιδας που αντιμετώπιζε.

Η καραμπίνα (κυνηγετικό όπλο) με την οποία τελέστηκαν το έγκλημα και η αυτοκτονία βρισκόταν νομίμως στην κατοχή του αστυνομικού.

Το χρονικό

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το voria.gr, ο 38χρονος γυναικοκτόνος περίμενε την 42χρονη πρώην σύζυγό του να γυρίσει στο σπίτι επί της οδού Κομνηνών 27, καθώς αυτή είχε πάει τα δύο τους παιδιά στο σχολείο.

Στη συνέχεια, την πυροβόλησε με καραμπίνα, ενώ λίγο αργότερα έβαλε τέλος και στη δική του ζωή.

Η ΕΛΑΣ δέχθηκε κλήση για πυροβολισμούς περίπου στις 8:15. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο 38χρονος και η 42χρονη είχαν πάρει διαζύγιο εδώ και έναν χρόνο, ενώ τα παιδιά τους, δύο αγόρια, είναι 13 και 12 ετών.

Ειδικοί ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας μετέβησαν από την πρώτη στιγμή στο σχολείο που φοιτούν τα δύο ανήλικα παιδιά για να αναλάβουν τη στήριξή τους.

Στο σημείο του εγκλήματος δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα, ενώ θα ερευνηθεί και η οικία του αστυνομικού.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο 38χρονος περίμενε τα φύγουν τα παιδιά για το σχολείο και ακολούθως ανέβηκε στο διαμέρισμα όπου ζούσε η 42χρονη με τα δύο ανήλικα παιδιά.

news247.gr

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση