HomeHL-WorldΣοκ στην Αυστρία: Ρινόκερος σκότωσε 33χρονη εργαζόμενη στον ζωολογικό κήπο

Σοκ στην Αυστρία: Ρινόκερος σκότωσε 33χρονη εργαζόμενη στον ζωολογικό κήπο

Στο Σάλτσμπουργκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοκαρισμένη είναι η Αυστρία από τον θάνατο 33χρονης εργαζόμενης στον ζωολογικό κήπο Χέλμπρουν. Η νεαρή πιθανότατα προσπαθούσε την ώρα εκείνη να ρίξει εντομοαπωθητικό στο ζώο όταν δέχτηκε την επίθεση από τον ρινόκερο που ζυγίζει 1.3 τόνους. Ο ζωολογικός κήπος ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστός σήμερα Τρίτη.

Ο ρινόκερος επιτέθηκε και στον 34χρονο σύζυγο της εργαζόμενης και συνάδελφό της, όταν εκείνος προσπάθησε να τον τρομάξει για να απομακρυνθεί, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει τόσο σοβαρά.

Η επίθεση έλαβε χώρα το πρωί, κατά το τάισμα των ζώων και την επάλειψή τους με εντομοαπωθητικά. Δεν ξέρουμε πώς ακριβώς συνέβη», δήλωσε η Σαμπίνε Γκρέμπνερ, διευθύντρια του ζωολογικού κήπου σε συνέντευξη τύπου, προσθέτοντας ότι το θύμα έφερε τραύματα στο στήθος από την επίθεση του ρινόκερου.

Η εργαζόμενη, γερμανικής καταγωγής από τη Βαυαρία, ήταν πολύ έμπειρη και είχε ειδικότητα στη φροντίδα ρινόκερων, ενώ ο άνδρας της είχε αναλάβει τη σίτισή τους.

Ο ζωολογικός κήπος του Σάλτσουμπουργκ, που βρίσκεται στους κήπους των ανακτόρων Χέλμπρουν, φιλοξενεί 1.500 ζώα και τον επισκέπτονται πάνω από 400.000 άτομα ετησίως.

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση