HomeHL-WorldΕλίζαμπεθ Φριτζλ: Το κορίτσι που αιχμαλωτίστηκε για 24 χρόνια και βιάστηκε από τον πάτερα της ζει μία νέα ζωή

Ελίζαμπεθ Φριτζλ: Το κορίτσι που αιχμαλωτίστηκε για 24 χρόνια και βιάστηκε από τον πάτερα της ζει μία νέα ζωή

Η νέα ζωή της Ελίζαμπεθ Φριτζλ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ιστορία όταν αποκαλύφθηκε συγκλόνισε όλο τον κόσμο. Επί 24 χρόνια ο Γιόζεφ Φριτζλ βίαζε και κρατούσε φυλακισμένη την κόρη του.

«Το τέρας της Αυστρίας», όπως χαρακτήρισαν τα μέσα ενημέρωσης τον Φριτζλ, κρατούσε την κόρη του Ελίζαμπεθ αιχμάλωτη σε ένα κελάρι κάτω από το σπίτι τους για 24 χρόνια και την κακοποιούσε σεξουαλικά, αποκτώντας μαζί της επτά παιδιά.

Το 2008, η 42χρονη τότε κόρη του Γιόζεφ Φριτζλ κατάφερε να απελευθερωθεί όταν ένα από τα παιδιά της αρρώστησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο αιμομίκτης πατέρας της φυλακίστηκε σε ισόβια έναν χρόνο αργότερα.

Μετά τη δίκη, η Ελίζαμπεθ και τα παιδιά πήραν νέες ταυτότητες και μετακόμισαν σε άγνωστο μέρος. Παντρεύτηκε επίσης τον σωματοφύλακα που την προστάτευε μετά τη δημοσιοποίηση της ιστορίας της. Η Daily Mail κατάφερε να την εντοπίσει και να δημοσιεύσει λεπτομέρειες της νέας της ζωής, χωρίς να αποκαλύψει ωστόσο το σημερινό της επώνυμο, λόγω των αυστηρών αυστριακών νόμων.

Η νέα ζωή της Ελίζαμπεθ Φριτζλ

Όπως αναφέρει το βρετανικό Μέσο, η Ελίζαμπεθ ζει πλέον σε μια διώροφη μονοκατοικία περίπου 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το πατρικό της, σε ένα μικροσκοπικό χωριουδάκι. Ένας γκρίζος ξύλινος φράκτης περιβάλλει το πορτοκαλί σπίτι και οι κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στον εξωτερικό τοίχο παρακολουθούν κάθε επισκέπτη που πλησιάζει στο σπίτι της 56χρονης σήμερα Ελίζαμπεθ. Το σπίτι διαθέτει επίσης έναν περιποιημένο κήπο με μια μικρή πισίνα και κεραμικά έργα τέχνης. Ακριβώς απέναντι είναι το σπίτι της κόρης της Κέρστιν, το οποίο είναι επίσης διακοσμημένο με κεραμικά έργα.

epa01329885 Police are on their way to the house where 42-year-old Elisabeth F. is believed to have been kept imprisoned in the basement and raped by her father for 24 years, Amstetten, Austria, 30 April 2008. Elisabeth's father, 73-year-old Josef Fritzl, has confessed to having fathered seven children with his daughter.  EPA/HELMUT FOHRINGER
epa01329885 Police are on their way to the house where 42-year-old Elisabeth F. is believed to have been kept imprisoned in the basement and raped by her father for 24 years, Amstetten, Austria, 30 April 2008. Elisabeth’s father, 73-year-old Josef Fritzl, has confessed to having fathered seven children with his daughter. EPA/HELMUT FOHRINGER
Το σπίτι «κολαστήριο»

Η οικογένεια λέγεται ότι εγκαταστάθηκε στο συγκεκριμένο χωριό, όταν ο μεγαλύτερος γιος της Ελίζαμπεθ, ο Χάραλντ, μετακόμισε εκεί και είπε στην αδελφή του πόσο απομονωμένο μέρος είναι.

Οι ντόπιοι, από την πλευρά τους, δεν μιλούν για την οικογένεια. «Η Ελίζαμπεθ και μερικά από τα μεγαλύτερα παιδιά ζουν ακόμα εδώ και κάθε τόσο μπορεί να τους δεις στο εστιατόριο και στις εκδηλώσεις του χωριού. Όλοι γνωρίζουν τι συνέβη, αλλά κανείς δεν μιλάει για το παρελθόν -έχουν μια νέα ζωή και εμείς το σεβόμαστε αυτό», δήλωσε στην Daily Mail ένας κάτοικος του χωριού.

Παντρεύτηκε τον σωματοφύλακά της

Όσο για την προσωπική ζωή της Ελίζαμπεθ, παντρεύτηκε τον σωματοφύλακά της Τόμας Βάγκνερ, ο οποίος είναι 23 χρόνια νεότερός της. Σύμφωνα με την εφημερίδα Oesterreich, το ζευγάρι ήρθε πιο κοντά αφού πέρασε μήνες μαζί μετά την απελευθέρωσή της από το κολαστήριο που είχε δημιουργήσει ο πατέρας της Γιόζεφ Φριτζλ και παντρεύτηκαν όταν εκείνη ήταν 52 ετών. Όπως δήλωσε μια πηγή στο δημοσίευμα: «Είναι ζευγάρι. Όλοι είδαν από την αρχή πόσο ασφαλής ένιωθε μαζί του».

Όσο για τον πατέρα της, όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες, ο Γιόζεφ Φριτζλ επιδιώκει να αποφυλακιστεί από την ψυχιατρική κλινική όπου εκτίει την ποινή του και να μεταφερθεί σε κανονική φυλακή, καθώς δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για το κοινό. Ωστόσο, οι εισαγγελείς, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στην υπόθεση, έχουν υποβάλει ένσταση ζητώντας τη μη μεταφορά του σε κανονική φυλακή και η έφεση θα εκδικαστεί από ανώτερο δικαστήριο στη Βιέννη.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση