HomeHL-9Αρτέμιδα: Τούρκοι ποινικοί τα θύματα – Ποιοι κρύβονται πίσω από τις 6 εκτελέσεις, ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ.

Αρτέμιδα: Τούρκοι ποινικοί τα θύματα – Ποιοι κρύβονται πίσω από τις 6 εκτελέσεις, ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε διαμάχη συμμοριών Τούρκων ναρκεμπόρων αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ. το πρωτοφανές μακελειό με τους έξι νεκρούς στην οδό Αρίωνος στην Αρτέμιδα – είναι η πιο πολύνεκρη φονική επίθεση που σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα μας.

Κύριο ζητούμενο είναι η πρωτοφανής αιματοχυσία να σχετίζεται με μεγάλο φορτίο ηρωίνης ή κάποια σχετική εκκρεμότητα. Όπως έγραφε τη Δευτέρα το enikos.gr οι γερμανικές πινακίδες του οχήματος ήταν πλαστές, κάτι που οδηγεί τις Αρχές να ερευνήσουν εάν και τα έγγραφα που είχαν πάνω τους οι έξι άνδρες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή είναι και αυτά πλαστά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», στην πορεία της έρευνας διαπιστώθηκε ότι τα θύματα ήταν Τούρκοι υπήκοοι, ένας από τους οποίους είχε γαλλικό διαβατήριο, ενώ ορισμένοι φαίνεται να έχουν έρθει προ εξαμήνου στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι και άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν είχαν υπάρξει αιματηρές επιθέσεις με θύματα τουρκικής καταγωγής στην Ελλάδα, με πιο ενδεικτική εκείνη στις αρχές Μαρτίου όταν δύο άτομα – τουρκικής υπηκοότητας και κουρδικής καταγωγής- έγιναν στόχος ένοπλης επίθεσης στην Ακτή Μουτσοπούλου στο Πασαλιμάνι, ενώ είχε προηγηθεί τον Οκτώβριο του 2021 παρόμοιο συμβάν στην Ανάβυσσο.

Οι αστυνομικοί συνεκτιμούν ότι στην Λούτσα αλλά και σε άλλες γειτονικές περιοχές στην ΒΑ Αττική δίνουν το «παρών» αλλοδαποί διακινητές ενώ έχουν εντοπιστεί αποθήκες ή και καλλιέργειες ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν μέχρι αργά το βράδυ να ταυτοποιήσουν τους νεκρούς – μέσω σύγκρισης αποτυπωμάτων – πολλοί από τους οποίους θεωρείται ότι είναι σεσημασμένοι.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών και έστησε μπλόκα στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών μήπως εντοπίσει το όχημα διαφυγής και το δίτροχο των δραστών.

20 κάλυκες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του enikos.gr από τις έως τώρα έρευνες δεν έχει εντοπιστεί κάποιο όπλο μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου έχουν βρεθεί περισσότεροι από 20 κάλυκες.

Οι αστυνομικοί συλλέγουν βίντεο και από κάμερες της περιοχής, προκειμένου να δουν εάν σε αυτά φαίνεται το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα έξι άτομα που βρέθηκαν νεκρά, καθώς και κάποιο άλλο ύποπτο ΙΧ ή μοτοσικλέτα που να εμπλέκεται με το μακελειό.

Οι πέντε άνδρες εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο αυτοκίνητο με τις γερμανικές πινακίδες, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου προφανώς στην προσπάθειά του να γλιτώσει, βγήκε έξω από το όχημα. Τότε, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες τον «γάζωσαν».

Ο άνδρας περπάτησε λίγα μέτρα και έπεσε κάτω αιμόφυρτος. Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του πίσω από το αυτοκίνητο. Όλοι φέρουν τραύματα από 9αρι όπλο, ενώ όλες οι πόρτες του οχήματος βρέθηκαν ανοιχτές.

«Είδα τους νεκρούς από την ταράτσα μου – Μπήκαμε όλοι στα σπίτια μας» λέει αυτόπτης μάρτυρας στο enikos.gr

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο enikos.gr πως «όλοι οι γείτονες φώναζαν να μπούμε στα σπίτια μας. Το αυτοκίνητο με τους νεκρούς φαινόταν από την ταράτσα μου, ήταν τρομακτικό».

«Έπεσαν τουλάχιστον 20 πυροβολισμοί. Δυστυχώς τους άκουσα. Το περιστατικό έγινε ακριβώς στο ύψος του σπιτιού μου. Ήταν τρομακτικό. Μόλις τελείωσαν οι πυροβολισμοί βγήκαμε όλοι έξω και προσπαθήσαμε να φτάσουμε στο σημείο, αλλά ήδη ήταν αποκλεισμένο από την αστυνομία. Το αυτοκίνητο με τους νεκρούς φαινόταν από την ταράτσα μου, αν είδα καλά, μέσα στο αμάξι ήταν τουλάχιστον 4 άτομα και ένας έξω στον δρόμο».

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο enikos.gr ανέφερε πως έτρεξε τρομοκρατημένος προς το σπίτι του μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς. «Δεν ξέρω πόσοι μπορεί να ήταν, στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν βεγγαλικά, αλλά μετά είδαμε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ και λίγο αργότερα μάθαμε τι συνέβη».

Διαφήμιση
Διαφήμιση