HomeHL-GreeceΕκτέλεση στη Λούτσα: Ταυτοποιήθηκαν τα έξι θύματα – Βρέθηκε και δεύτερο κρησφύγετό τους

Εκτέλεση στη Λούτσα: Ταυτοποιήθηκαν τα έξι θύματα – Βρέθηκε και δεύτερο κρησφύγετό τους

Χρησιμοποιήθηκαν 4 πυροβόλα όπλα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ταυτοποιήθηκαν οι έξι νεκροί στην Αρτέμιδα (Λούτσα) σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από επικοινωνία και συνεργασία με τις Europol και Interpol, καθώς και με απευθείας επαφές με τις αστυνομικές αρχές της Γαλλίας και της Τουρκίας.

Όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές, πρόκειται για Τούρκους υπηκόους, πέντε από τους οποίους έφεραν πλαστές γαλλικές ταυτότητες, ενώ ο έκτος ταυτοποιήθηκε μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων. Όλοι τους ήταν μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία δρούσε στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εγκληματική ομάδα δρούσε, όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι στην Ελλάδα. Επιπλέον σημείωσαν πως στο μακελειό χρησιμοποιήθηκαν τελικά 4 πυροβόλα όπλα, δύο εκ των οποίων είναι τύπου πιστολιού.

Όσον αφορά στον Τούρκο που συνελήφθη στο αεροδρόμιο, η εμπλοκή του στο γεγονός ερευνάται ενδελεχώς. Ο συλληφθείς, ο οποίος διέμενε νόμιμα στην Ελλάδα, σκόπευε να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη, με εισιτήριο που εκδόθηκε στην Τουρκία μια ώρα μετά το συμβάν στην Αρτέμιδα (στις 18:20 τελέστηκε το έγκλημα στην Αρτέμιδα, στις 19:30 εκδόθηκε εισιτήριο στο όνομά του για να ταξιδέψει στις 21:00 και στο ενδιάμεσο, στις 20:30, συνελήφθη).

Στην κατοχή του βρέθηκαν 4 φυσίγγια των 9 mm και δύο πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στο περιστατικό με κάποιες αναφορές να κάνουν λόγο πως ίσως να παρέσυρε τα θύματα στο σημείο της ενέδρας.

Αναφορικά με το σπίτι που εντοπίστηκε στην Αρτέμιδα, οι ίδιες πηγές εξήγησαν πως χθες πραγματοποιήθηκε στον χώρο έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού και τα ευρήματα έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση. Σήμερα (13/09), εντοπίστηκε και δεύτερος χώρος στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος και ερευνάται και στον οποίο διέμενε ο συλληφθείς Τούρκος.

Το όχημα, στο οποίο επέβαιναν, προέρχεται από τη Γερμανία, είχε πλαστές γερμανικές πινακίδες και ανήκει σε Ρουμάνο υπήκοο, ο οποίος το είχε παραχωρήσει στα θύματα. Οι έρευνες συνεχίζονται, με αμείωτο ρυθμό και τη δέουσα συστηματικότητα, για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Milliyet: Αυτοί είναι οι έξι που δολοφονήθηκαν

Την ίδια ώρα η εφημερίδα Milliyet δημοσιεύει την Τετάρτη μια φωτογραφία στην οποία υποστηρίζει ότι τα πρόσωπα που απεικονίζονται είναι οι έξι που έπεσαν νεκροί στη δολοφονική ενέδρα.

Κατά το δημοσίευμα πρόκειται για τους Doruk Ersu Büyüktunç, Abdurrahman Tekrü, Ömer Kanza, Ozan Kaan Tozlu, Barış Çağan και Burak Tahmaz. Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται ανάρτηση σε λογαριασμό στο TikTok (Red Kit çetesi) με την φωτογραφία των έξι και το μήνυμα «πήραμε την εκδίκησή μας»
loutsa-dolofonia-antigrafi

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση