HomeHL-9Blue Horizon: Τι υποστήριξε ο λιμενικός που είχε υπηρεσία το βράδυ που δολοφονήθηκε ο Αντώνης

Blue Horizon: Τι υποστήριξε ο λιμενικός που είχε υπηρεσία το βράδυ που δολοφονήθηκε ο Αντώνης

Πώς αντέδρασε όταν είδε τον 36χρονο στη θάλασσα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις δικές του απαντήσεις για το πού βρισκόταν το βράδυ της περασμένης Τρίτης, όταν τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon έριξαν τον 36χρονο Αντώνη στη θάλασσα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του έδωσε ο Λιμενικός που είχε υπηρεσία εκείνη την ημέρα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr, ο Λιμενικός, όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις από στελέχη της υπηρεσίας του, φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεσή του πως το μοιραίο βράδυ βρισκόταν ως όφειλε στο λιμάνι του Πειραιά και μάλιστα στον τομέα που ήταν επιφορτισμένος να φυλάει, εξηγώντας πως, λίγα λεπτά πριν το τραγικό περιστατικό, είχε απομακρυνθεί από το σημείο και είχε κατευθυνθεί προς τα εκδοτήρια λόγω ενός διαπληκτισμού.

Ειδικότερα, ο Λιμενικός, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι, λίγο πριν κλείσει η μπουκαπόρτα και ενώ το πλοίο ήταν έτοιμο να αποπλεύσει, αντιλήφθηκε πως αλλοδαποί διαπληκτίζονταν δίπλα στα εκδοτήρια.

Τότε κατευθύνθηκε προς το σημείο να δει τι συμβαίνει και, ενώ βρισκόταν εκεί, άκουσε φωνές από το Blue Horizon και αμέσως πήρε τον δρόμο της επιστροφής.

Φθάνοντας κοντά στον ντόκο άκουσε πολίτες να φωνάζουν «άνθρωπος στη θάλασσα» και τότε είδε τον 36χρονο Αντώνη. Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, ασχολήθηκε με την ανεύρεση και την περισυλλογή της σορού με την συνδρομή μίας μικρής λέμβου του ΟΛΠ στην οποία επέβαινε έτερο στέλεχος του Λιμενικού.

 «Η υπηρεσία έχει αποψιλωθεί»

Την ίδια ώρα, κύκλοι του Λιμενικού, μιλώντας στο protothema.gr, αφενός δηλώνουν τον αποτροπιασμό τους για τα όσα ειδεχθή έλαβαν χώρα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, αφετέρου επισημαίνουν πως, εκτός από το Λιμενικό, απαντήσεις θα πρέπει να δώσει και η Πολιτεία για την αποψίλωση της υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτουν οι ίδιοι κύκλοι, το 1ο Λιμενικό Τμήμα Πειραιά που έχει υπ’ ευθύνη του το λιμάνι, το 2015 διέθετε 100 στελέχη. Τέσσερα χρόνια μετά, δηλαδή το 2019, το προσωπικό είχε μειωθεί στα 68 άτομα.

Σήμερα, εν έτει 2023, τα στελέχη του τμήματος δεν ξεπερνούν τα 29 με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σωστή εκπλήρωση των καθηκόντων τους. Μεταξύ αυτών και ο εν λόγω λιμενικός ο οποίος, σύμφωνα με κύκλους του σώματος, κατά το παρελθόν είχε βραβευθεί για την ταυτόχρονη διάσωση δύο ανθρώπων από πνιγμό.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση