HomeHL-9Διεθνή ΜΜΕ για την κακοκαιρία Daniel: Μετά τις φωτιές ήρθαν οι πλημμύρες

Διεθνή ΜΜΕ για την κακοκαιρία Daniel: Μετά τις φωτιές ήρθαν οι πλημμύρες

Εκτενείς αναφορές στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία για την κακοκαιρία Daniel που πλήττει την Ελλάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο επίκεντρο των δημοσιευμάτων διεθνών ΜΜΕ βρίσκεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Daniel» που σαρώνει την κεντρική Ελλάδα. Όπως σημειώνουν, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και τον ακραίο καύσωνα, ένα ακόμα ακραίο καιρικό φαινόμενο «χτυπά» την Ελλάδα.

Σχολιάζουν ότι η χώρα μας «βρίσκεται στη δίνη έντονων βροχοπτώσεων», με το Reuters να αναφέρεται στον θάνατο ενός άνδρα μετά την κατάρρευση τοίχου λόγω της κακοκαιρίας.

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι η καταιγίδα πλήττει τη δυτική και την κεντρική Ελλάδα από τη Δευτέρα, ενώ έχουν σημειωθεί εκατοντάδες κλήσεις σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για άντληση νερού, λίγες μέρες μετά τον έλεγχο της φονικής πυρκαγιάς που έκαιγε για περισσότερες από δύο εβδομάδες στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Το Associated Press, που επίσης αναφέρεται στον θάνατο του άνδρα, τιτλοφορεί το σχετικό δημοσίευμα: «Σφοδρή καταιγίδα προκάλεσε πλημμύρες στην κεντρική Ελλάδα».

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, η αστυνομία διέταξε απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στους δρόμους, καθώς μια σφοδρή καταιγίδα έπληξε το κέντρο της χώρας και ορισμένα από τα νησιά της, μετατρέποντας τους δρόμους σε πλημμυρισμένους χειμάρρους. Συνεχίζοντας, επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ένας άνδρας στον Βόλο σκοτώθηκε όταν ένας τοίχος έπεσε πάνω του. Ένας ακόμη άνδρας αγνοείται.

Η Daily Mail κάνει λόγο για τη «συγκλονιστική στιγμή που αυτοκίνητο ξεβράστηκε στη θάλασσα, καθώς καταρρακτώδης βροχή πλήττει την Ελλάδα, προκαλώντας φονικές πλημμύρες, ενώ έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας».

Το τουρκικό πρακτορείο «Anadolu» αναφέρει επίσης: «Ένας νεκρός, ένας αγνοούμενος από τις πλημμύρες που πλήττουν την κεντρική Ελλάδα». Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, «στο Βόλο πλημμύρισε ένα νοσοκομείο, πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους και η πυροσβεστική υπηρεσία εργάστηκε εντατικά για τη διάσωσή τους».

Όπως αναφέρει, οι Αρχές «συμβούλεψαν τους κατοίκους της Πελοποννήσου, της Ηπείρου και της Αττικής, που περιλαμβάνει την πρωτεύουσα Αθήνα και το λιμάνι του Πειραιά, να λάβουν προληπτικά μέτρα μετά τις προβλέψεις για σφοδρές βροχοπτώσεις την Τρίτη και την Τετάρτη».

Η γερμανική εφημερίδα Zeit, επικαλούμενη πληροφορίες του DPA αναφέρει και εκείνη τον νεκρό από την κακοκαιρία, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην Ελλάδα.

«Οι ασυνήθιστες για τέτοια εποχή βροχερές και θυελλώδεις καιρικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν κατά τόπους στη διάρκεια της Τρίτης και να διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη, προειδοποίησαν οι μετεωρολόγοι της κρατικής μετεωρολογικής υπηρεσίας Meteo. Ιδιαίτερα πλήττονται η Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόννησος».

Μάλιστα, όπως σημειώνει – με κάποια υπερβολή – το γερμανικό δημοσίευμα, «ενώ η καταιγίδα χαλάει τις διακοπές ορισμένων τουριστών, πολλοί Έλληνες χαίρονται για τη κακοκαιρία Daniel: Χάρη στις έντονες βροχοπτώσεις, δεν υπάρχει κίνδυνος δασικών πυρκαγιών στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας για πρώτη φορά εδώ και μήνες».

in.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση