HomeHL-GreeceΣτήθηκε άγαλμα για την αδικοχαμένη Όλγα

Στήθηκε άγαλμα για την αδικοχαμένη Όλγα

«Ποτέ ξανά άλλη Όλγα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια συγκέντρωση με έντονη συναισθηματική φόρτιση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου και της Κίνησης Γυναικών του Δήμου, στη μνήμη της αδικοχαμένης Αργυρουπολίτισσας Όλγας Δημητρακοπούλου, χθες το βράδυ Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου.

Η άτυχη γυναίκα ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύντροφό της, πέρασε μήνες σε νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης, στη συνέχεια έπεσε σε κώμα και τελικά έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας στη θλίψη την τοπική μας κοινωνία και το πανελλήνιο.

Στην πλατεία Ανεξαρτησίας, στη γειτονιά που έζησε η εκλιπούσα, απέναντι από το σπίτι της πραγματοποιήθηκε η σεμνή τελετή αφιερωμένη στη μνήμη της, με στόχο να περάσει το μήνυμα για όλες τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης.

argyroupoli_olga

Παρουσία εκατοντάδων πολιτών, αφήσαμε ένα λουλούδι, ανάψαμε κεριά και φωνάξαμε με μια φωνή «Ποτέ ξανά άλλη Όλγα»!

Είναι μια κίνηση συμβολική, αλλά και μια κίνηση ουσίας. Στόχος μας είναι να μην ξεχαστεί η Όλγα, αλλά και η κάθε Όλγα. Να περάσει το μήνυμα του σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή και του σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Στο σημείο τοποθετήσαμε και τιμητική πλάκα προκειμένου όσοι περνούν να βλέπουν, να ρωτούν και να μαθαίνουν. Έτσι θα περάσει η μνήμη της, αλλά και το μήνυμα στις νεότερες γενιές.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση