HomeΚΡΗΤΗΗ Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν Ηρακλείου στο πλευρό των υγειονομικών σωματείων

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν Ηρακλείου στο πλευρό των υγειονομικών σωματείων

Τους λόγους αναφέρει σε ανακοίνωσή της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν Ηρακλείου χαιρετίζει την Παγκρήτια Σύσκεψη Υγειονομικών Σωματείων και Ιατρικών Ενώσεων για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Οι συνταξιούχοι οι εργαζόμενοι βιώνουμε τις συνέπειες της διαχρονικής κρατικής υποχρηματοδότησης της απαξίωσης  και εμπορευματοποίησης της υγείας.

Τα χρόνια προβλήματα των δημόσιων δομών Υγείας, εξαιτίας της υποστελέχωσης, έχουν οξυνθεί. Τμήματα και ολόκληρα νοσοκομεία κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Οι αναμονές στα τακτικά ιατρεία παραμένουν πολύμηνες, οι λίστες χειρουργείου περιλαμβάνουν χιλιάδες ασθενείς.

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μαστίζεται από χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, ενώ σοβαρές είναι και οι ελλείψεις σε πλήρωμα και οχήματα του ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα ασθενείς να πεθαίνουν περιμένοντας για ώρες ένα ασθενοφόρο.

Η πρόσβαση των ασθενών σε δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας συνεχώς περιορίζεται.

Οι συνταξιούχοι οι εργαζόμενοι  δεν μπορούμε να γράψουμε τα φάρμακα , τις εξετάσεις μας δωρεάν, πληρώνουμε παντού, πληρώνουμε στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων  θα πληρώνουμε και τα απογευματινά χειρουργεία ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Η σύνταξη δεν φθάνει το 15ήμερο, φοβόμαστε να αρρωστήσουμε.

Η επικίνδυνη πολιτική  για την υγεία και την φροντίδα των ηλικιωμένων, στη λογική κόστους οφέλους που έχει επιφέρει την τραγική έλλειψη  των δημόσιων δομών Υγείας  και Πρόνοιας , στη πόλη του Ηρακλείου που με πληθυσμό 300 .000 κατοίκους  δεν υπάρχει ούτε μία  ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΟΜΗ ανοίγοντας  το δρόμο  στα υπερκέρδη των ιδιωτικών ομίλων  στο τομέα της Πρόνοιας  , με τα γνωστά τραγικά περιστατικά  που έρχονται  κατά διαστήματα στο φώς της δημοσιότητας.

Μετά την ψήφιση από την κυβέρνηση  του απαράδεκτου νομοσχεδίου για την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη ,που διαλύει ότι έχει  απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών  στη δωρεάν υγεία . τα προβλήματα ολοένα θα επιδεινώνονται.

Με την υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδίων για το νέο ΕΣΥ  στην ουσία αυτό το σκοπό εξυπηρετούν τα νομοσχέδια που έχουν εξαγγελθεί, που περιλαμβάνουν συγχωνεύσεις νοσοκομείων  κλινικών  με κριτήρια την απόσταση, την πληρότητα, το κόστος, την μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ , και την μετατροπή της ΠΦΥ σε κόφτη προς τα νοσοκομεία, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία  των ασθενών.

Το χτύπημα στο Δημόσιο Νοσοκομείο είναι διαχρονικό και φέρουν  εγκληματικές ευθύνες όλες οι  κυβερνήσεις, που συνέβαλαν και μετέτρεψαν το χώρο του Δημόσιου Νοσοκομείου  σε πεδίο ισχυρής επιχειρηματικής δράσης.

Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ. Αλήθεια ποιος νοιάζεται, η κατάσταση στα νοσοκομεία της Κρήτης  θα έπρεπε να  αποτελεί το πρώτο θέμα στην ατζέντα πολιτικών των αυτοδιοικητικών, φορέων, σωματείων  ολόκληρης της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν γιατροί  και οι  κλινικές κλείνουν ή υπολειτουργούν. Το προσωπικό  στενάζει,  και ο κόσμος υποφέρει ταλαιπωρείται Δεν θα επιτρέψουμε την παράδοση των Δημόσιων Νοσοκομείων  στους εμπόρους της υγείας, τα Δημόσια Νοσοκομεία είναι περιουσία του Ελληνικού λαού και  δεν παραχωρούνται..

Όσοι κωφεύουν  είναι συνένοχοι στο έγκλημα. Είναι απαράδεκτο να  επιτρέπουμε αυτή απαξίωση  των δημόσιων νοσοκομείων  και τελικά την παράδοση τους στην ιδιωτική υγεία.

Ζητούμε επαρκή χρηματοδότηση όλων των Δημόσιων Μονάδων Υγείας πρόνοιας, των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού υγειονομικού προσωπικού σε νοσοκομεία και  Κέντρα Υγείας.

Να μην κλείσει  κανένα Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας.

Να καταργηθούν οι πληρωμές στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η Ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ Ν Ηρακλείου οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές Υγείας της Κρήτης αντιδρούμε στη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους τα σωματεία τους φορείς τη νεολαία , να συμμετάσχουν μαζικά στον συλλογικό αγώνα για ένα αποκλειστικά δημόσιο – δωρεάν σύστημα Υγείας, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες, αξιοποιώντας τις εξελίξεις της επιστήμης.

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση