HomeHL-WorldΚίνα: Θερμοκρασίες «ρεκόρ» στο Χονγκ Κονγκ φέτος το καλοκαίρι

Κίνα: Θερμοκρασίες «ρεκόρ» στο Χονγκ Κονγκ φέτος το καλοκαίρι

Ήταν το πιο ζεστό που έχει καταγραφεί ποτέ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Χονγκ Κονγκ έζησε φέτος το πιο ζεστό καλοκαίρι που έχει καταγραφεί ποτέ στην πρώην βρετανική αποικία, με θερμοκρασίες «ρεκόρ», ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνησή του.

«Με εξαιρετικά ζεστό καιρό τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, το Χονγκ Κονγκ έζησε από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο του 2023 το πιο ζεστό καλοκαίρι που έχει καταγραφεί ποτέ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Από την Ινδία ως την Ιαπωνία και την Αυστραλία, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού κατέγραψε μια σειρά από θερμοκρασίες ρεκόρ φέτος το καλοκαίρι, όπως συνέβη και σε άλλα μέρη του κόσμου, καταδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη.

Το Χονγκ Κονγκ είχε τον περασμένο μήνα μέση μηνιαία θερμοκρασία 29,7 βαθμών Κελσίου, καθιστώντας τον φετινό Αύγουστο τον πιο ζεστό που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο του Χονγκ Κονγκ.

Φέτος έζησε επίσης τον τρίτο πιο θερμό Ιούλιο και τον τέταρτο πιο ζεστό Ιούνιο από τότε που άρχισε η καταγραφή των θερμοκρασιών το 1884. Οι τρεις πιο ζεστές χρονιές στην ιστορία του Χονγκ Κονγκ έχουν καταγραφεί όλες μετά το 2018.

Ο φετινός Αύγουστος ήταν επίσης «πολύ πιο ξηρός από το συνηθισμένο με συνολική βροχόπτωση 140,7 χιλιοστά», προσέθεσε το Παρατηρητήριο του Χονγκ Κονγκ.

Στις αρχές του καλοκαιριού, το Πεκίνο κατέγραψε εξάλλου θερμοκρασία ρεκόρ 41,1 βαθμών Κελσίου μια ημέρα του Ιουνίου.

Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη, η οποία συνδέεται με την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, ευθύνεται για την αύξηση των κυμάτων καύσωνα στον κόσμο.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση