HomeHL-WorldΗ Meta εντόπισε το μεγαλύτερο δίκτυο κινεζικής επιρροής – Σχεδόν 8.000 λογαριασμοί

Η Meta εντόπισε το μεγαλύτερο δίκτυο κινεζικής επιρροής – Σχεδόν 8.000 λογαριασμοί

«Δεν βρήκαμε στοιχεία ότι αυτό το δίκτυο απέκτησε ουσιαστική επιρροή μεταξύ αυθεντικών λογαριασμών στις υπηρεσίες μας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Meta ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε το μεγαλύτερο δίκτυο κινεζικής επιρροής στον κόσμο το οποίο είχε ως στόχο την προώθηση των συμφερόντων της Κίνας και την απαξίωση των γεωπολιτικών της αντιπάλων, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η προπαγανδιστική προσπάθεια, σύμφωνα με τη Meta, κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό ανεπιτυχής παρά το γεγονός ότι περιελάμβανε χιλιάδες λογαριασμούς σε περισσότερες από 50 εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων περίπου 7.700 λογαριασμών στο Facebook, το Instagram, το YouTube, το TikTok, το Reddit, το Pinterest και το X.

Με βάση την εταιρεία, το κινεζικό δίκτυο επιρροής προωθούσε θετικές απόψεις για τη χώρα και επέκρινε τις Ηνωμένες Πολιτείες και την εξωτερική πολιτική της Δύσης. Οι λογαριασμοί διαχειρίζονταν από φορείς που ήταν διάσπαρτοι σε όλη την Κίνα και πολλοί από αυτούς εντοπίστηκαν και απενεργοποιήθηκαν από τα αυτοματοποιημένα συστήματα της εταιρείας.

«Δεν βρήκαμε στοιχεία ότι αυτό το δίκτυο απέκτησε ουσιαστική επιρροή μεταξύ αυθεντικών λογαριασμών στις υπηρεσίες μας», δήλωσε η Meta.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει αρνηθεί επανειλημμένα ότι στοχεύει τις Ηνωμένες Πολιτείες με εκστρατείες επιρροής ή παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο.

Σε δήλωσή της, η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον δήλωσε ότι η Κίνα αντιτίθεται στην παραγωγή και τη διάδοση ψευδών πληροφοριών και ότι τα αμερικανικά μέσα  κοινωνικής δικτύωσης «κατακλύζονται από παραπληροφόρηση για την Κίνα».

 

lifo.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση