HomeHL-9Αργυρούπολη: Μηνυτήρια αναφορά για τετελεσμένη ανθρωποκτονία ασκεί η οικογένεια της Όλγας

Αργυρούπολη: Μηνυτήρια αναφορά για τετελεσμένη ανθρωποκτονία ασκεί η οικογένεια της Όλγας

Η 41χρονη Όλγα που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πρώην σύντροφό της 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος της 41χρονης Όλγας, που είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από τον 47χρονο σύντροφό της τον Ιανουάριο του 2022 στην Αργυρούπολη.

Η 41χρονη κατέληξε από λοίμωξη του αναπνευστικού ενώ νοσηλευόταν. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η Όλγα Δημητροπούλου βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση για επτά μήνες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης. Στο διάστημα αυτό υπεβλήθη σε χειρουργικές επεμβάσεις για να κρατηθεί στη ζωή, όμως οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τα βάναυσα χτυπήματα του 47χρονου πρώην πρωταθλητή τζούντο τής είχαν προκαλέσει προσωρινή απώλεια ομιλίας και κίνησης, καθώς βρισκόταν καθηλωμένη.

Στη συνέχεια καλυτέρευσε κάπως η κατάστασή της, καθώς κινούσε τα άκρα της, όμως δυστυχώς η 41χρονη Όλγα τελικά δεν τα κατάφερε.

Υπενθυμίζεται ότι έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών χωρίς αναστολή από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 47χρονο αθλητή τζούντο, παρά τη μεταμέλεια που έδειξε μετά τον ξυλοδαρμό της 41χρονης πρώην συντρόφου του.

Δικηγόρος οικογένειας: Θα ασκήσουμε μηνυτήρια αναφορά για τετελεσμένη ανθρωποκτονία

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Όλγας, Λουκάς Πουρσανίδης, μίλησε για την περιπέτεια της 41χρονης μέχρι την τραγική κατάληξη, αλλά και για το ενδεχόμενο ο δράστης να κατηγορηθεί και για ανθρωποκτονία.

Ο κ. Πουρσανίδης, μιλώντας στο Mega, είπε ότι ήδη ο τζουντόκα έχει καταδικαστεί, ομοφώνως, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. «Πλέον μιλάμε για τετελεσμένη ανθρωποκτονία, που συνδέεται αιτιωδώς με τις πράξεις του δράστη. Πλην όμως, υπάρχει αυτό που αποκαλούμε στα νομικά «δεδικασμένο». Όταν έχει καταδικαστεί κάποιος, δεν μπορεί να καταδικαστεί εκ νέου για πανομοιότυπη πράξη. Εμείς θα ασκήσουμε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία για τετελεσμένη ανθρωποκτονία, αλλά ο εισαγγελέας θα κρίνει εάν θα ασκήσει νέα ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία».

Τον θάνατό της έκανε γνωστό ο Σύλλογος Εθελοντών «Προασπίζω»: «Μόλις το πληροφορηθήκαμε, και έτσι… μια εβδομάδα ξεκινά δυστυχώς με ανείπωτη θλίψη – ιδιαίτερα για την οικογένεια της συνδημότισσάς και φίλης Όλγας!

Θυμάστε εκείνο το κορίτσι που κακοποιήθηκε βάναυσα ως σάκος του καράτε στην Αργυρούπολη από τον (δήθεν) άνθρωπό της… και δάσκαλο καράτε.

Τελικά φαίνεται πως η στήριξή μας και η Αγάπη μας δεν ήταν αρκετή για να υπερκεράσει το μίσος και τα θανατηφόρα κτυπήματά του!!!

Σήμερα μια ακόμη νέα συνάνθρωπός μας φεύγει από τη βίαιη συμπεριφορά του ανθρώπου που νόμισε πως την αγαπά.

Σαν κοινωνία έχουμε & ας ψάξουμε τις ευθύνες μας και ως προσωπικότητες ας θεραπεύσουμε επιτέλους το υποσυνείδητό μας από εγωισμούς & ακραίες συμπεριφορές – γιατί η ζωή είναι Ανεκτίμητη!

Καλό σου ταξίδι Όλγα!!!».

Το χρονικό του άγριου ξυλοδαρμού της Όλγας

Ο τζουντόκα ξυλοκόπησε βάναυσα την Όλγα τον Ιανουάριο του 2022, αφήνοντάς την σε κωματώδη κατάσταση.

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 14 Ιανουαρίου 2022 και ο ίδιος είχε παραδοθεί στις Αρχές τρεις ημέρες μετά, στις 17 Ιανουαρίου, και αφού η ΕΛ.ΑΣ. είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.

Τον Μάρτιο του 2023 το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών στον 47χρονο.

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, αλλά δεν έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, με αποτέλεσμα ο «νταής της Αργυρούπολης», ο οποίος είχε προφυλακιστεί, να επιστρέψει στη φυλακή.

Ο εισαγγελέας ήταν «καταπέλτης» στην πρότασή του προς το δικαστήριο. Ζήτησε την καταδίκη του 47χρονου, λέγοντας πως δεν στοιχειοθετείται βρασμός ψυχικής ορμής ούτε η επίκληση σοβαρών ψυχολογικών θεμάτων. Στην αγόρευσή του μεταξύ άλλων είχε πει ότι ο δράστης χτύπησε τη φίλη του ανελέητα: «Τη χτύπησε με τεράστια δύναμη. Αυτός ο άνθρωπος ξέρει τι δύναμη έχουν τα χέρια του, δεν απλώνει για πρώτη φορά το χέρι του και χτυπάει ανελέητα! Ανελέητα! Δεν άφησε σημείο του σώματος της χωρίς να το χτυπήσει! Είχε μάθει να εξουδετερώνει τον αντίπαλο».

Ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις του, υποστηρίζοντας ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και πως τυφλώθηκε από ζήλια, όταν έμαθε ότι υπάρχει τρίτο πρόσωπο στη σχέση τους.

«Γύρισα κατά πάνω της, σηκώνομαι όρθιος και τη χαστουκίζω τρεις φορές. Ξαναγυρνάω, τη βλέπω γυρισμένη στο πλάι και έπαθα σοκ, στην αρχή νόμιζα ότι το έκανε έτσι. Φώναζα «Όλγα – Όλγα», δεν είχε αίματα. Τεντώνει τα χέρια της και τα πόδια της δεν ανταποκρίνονταν. Πήρα το 166, βγαίνει τηλεφωνητής, το έκλεισα, πήρα την αδελφή μου να ειδοποιήσει ασθενοφόρο», είχε πει στην απολογία του.

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση