HomeHL-SportsΑστέρας Τρίπολης ΟΦΗ 3-0

Αστέρας Τρίπολης ΟΦΗ 3-0

Με επιβλητικό τρόπο ήρθε το πρώτο τρίποντο της ομάδας του Ράσταβατς στο πρωτάθλημα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Αστέρας πανηγύρισε την 11η νίκη του απέναντι στον ΟΦΗ στις 25 αναμετρήσεις των δύο ομάδων και την πρώτη του στο φετινό πρωτάθλημα. Οι Αρκάδες εκμεταλλεύτηκαν τον Μιριτέλο, ο οποίος είχε ασίστ και γκολ! Ο Μπαρτόλο άνοιξε το σκορ κι ο Καλτσάς στο… τέλος χτύπησε για τρίτη φορά, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

 Εξαιρετικό πρώτο μέρος από τους κιτρινομπλέ που δεν απειλήθηκαν και έδειξαν φρεσκάδα και όρεξη στο παιχνίδι τους, κυριαρχώντας στον άξονα. Προβλημάτισε η ομάδα του Νταμπράουσκας που στο δεύτερο ημίχρονο όπου και άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1 είδε την ομάδα του να έχει άλλο πρόσωπο αλλά να μην σκοράρει.

Ετσι ξεκίνησαν

Με το κλασικό του 4-2-3-1 κατέβασε την ομάδα του ο Μίλαν Ράσταβατς, με τον Νίκο Παπαδόπουλο να είναι στο τέρμα κι οι Καρμόνα, Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο και Άλβαρες στην τετράδα της άμυνας. Παρτενέρ του Μουνάφο στον άξονα ήταν ο Αλάγκμπε κι οι Ρεγκίς, Μπαρτόλο – Σίτο βρέθηκαν πίσω από τον Μιριτέλο.

Ο Νταμπράουσκας παρέταξε την ομάδα του με τον Μανδά στο τέρμα και τριάδα στην άμυνα, η οποία αποτελούνταν από τους Λαμπρόπουλο, Καρό και Βούρο. Ο Θοράρινσον ήταν στην αριστερή πλευρά, ο Λάρσον στη δεξιά κι οι Γκαγιέγος – Μεγιάδο στον άξονα με τον Μπάκιτς σε οργανωτικό ρόλο, ενώ ο Ντίκο ήταν πίσω από τον Φελίπε

Κιτρινομπλέ… καταιγίδα

Ο Αστέρας μπήκα πολύ πιο έτοιμος στο ματς, καταφέρνοντας να πάρει τον άξονα της ομάδας του Ηρακλείου και με σημείο αναφοράς τον Μιριτέλο στην κορυφή της επίθεσης κατάφερε να φτάσει σε δύο γρήγορα γκολ.

Μόλις στο 2′, η σέντρα του Μουνάφο βρήκε τον Σίτο ο οποίος πήρε την κεφαλιά από καλό σημείο, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ. Στο 11′ ελέγχθηκε ένα πέσιμο του Φελίπε σε επαφή με τον Καστάνιο, μέσα στην περιοχή, αλλά ο VAR έκρινε ότι δεν υπήρξε παράβαση. Στην επόμενη καλή στιγμή του ματς ο Παπαδόπουλο μπλόκαρε το τακουνάκι του Ντίκο.

Στο 13′, ο Μιριτέλο με εξαιρετικό σουτ, στη σέντρα του Μουνάφο, είδε τη μπάλα να περνάει άουτ. Στο επόμενο λεπτό ήρθε και το γκολ, στο οποίο είχαν εμπλοκή οι παίκτες που έδειχναν να απειλούν την αντίπαλη άμυνα.

Ο Σίτο έβγαλε τη σέντρα, ο Μιριτέλο σηκώθηκε άψογα και με πάσα – κεφαλιά στον Μπαρτόλο, ο συμπατριώτης του άνοιξε από κοντά το σκορ με πλασέ στην κίνηση. Εξι λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι είχαν άλλη μια καλή στιγμή: Αυτήν τη φορά υπήρξε ισπανική συνεργασία, με τον Ρεγκίς να εκτελεί το φάουλ και το σουτ στην κίνηση από τον Σίτο πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, οι Αρκάδες έκαναν το 2-0. Σ’ αυτήν την περίπτωση, ο Μιριτέλο από δημιουργός έγινε εκτελεστής.

Ο Ρεγκίς σε ακόμα μία εκτέλεση βρήκε τον Αργεντινό, ο οποίος θύμισε… Μπαράλες (για ακόμη μία φορά) και με πολύ δυνατή κεφαλιά άνοιξε λογαριασμό με το 9 στην πλάτη για την ομάδα της Τρίπολης.

Είχε τον έλεγχο ο Αστέρας, δεν απειλήθηκε από τον ΟΦΗ

Οι φιλοξενούμενοι έψαξαν μια γρήγορη απάντηση στο 27′ με τον Φελίπε όμως να έχει άστοχη κεφαλιά και να μην ανησυχεί τον Παπαδόπουλο.

Ο Αστέρας ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο του ματς και στο 28′ είδαμε άλλον έναν ωραίο συνδυασμό, παρόλο που δεν υπήρξε τελική προσπάθεια. Από τη σέντρα του Σίτο από τα αριστερά, ο Μιριτέλο «έσπασε» τη μπάλα αλλά ο Μπαρτόλο δεν πρόλαβε να εκτελέσει.

Στο 33′ το πλασέ το Λάρσον κατέληξε στα χέρια του Παπαδόπουλου και τέσσερα λεπτά μετά, ο Μιριτέλο είχε μια καρφωτή κεφαλιά από την εκτέλεση κόρνερ του Ρεγκίς με τη μπάλα όμως να καταλήγει στην αγκαλιά του Μανδά.

Η πίεση των παικτών του Ράσταβατς δεν σταμάτησε και στο 39′ το σουτ του Μπαρτόλο, πέρασε κόρνερ από την παρέμβαση της αντίπαλης άμυνας.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς για τους Κρητικούς ήρθε στο 44′ με τον Ζουκάνοβιτς να χάνει τη φάση και τον Ντίκο να παίρνει την κεφαλιά η οποία όμως δεν είχε στόχο. Ετσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Αστέρα να έχει βάλει τις βάσεις για μια πολύ σημαντική νίκη.

Άλλαξε σε 4-2-3-1 ο Νταμπράουσκας, Καλτσάς αντί Ρεγκίς για Ράσταβατς
Ο κόουτς του ΟΦη είδε ότι η ομάδα του δεν μπορεί να απειλήσει ούτε και να «χτίσει» παιχνίδι κι έτσι γέμισε τον άξονά του. Τοράλ, Μοσκέρα και Ριέρα πέρασαν στο ματς αντί των Ντίκο, Μπάκιτς και Λαμπρόπουλο, με τον Τοράλ 10άρι και τους Ριέρα δεξιά – Μοσκέρα αριστερά.

Στο 48′, ο VAR εξέτασε ένα μαρκάρισμα του Μιριτέλο στον Τοράλ μέσα στην περιοχή και κρίθηκε ότι δεν υπάρχει πέναλτι. Οι αλλαγές του Νταμπράουσκας έδωσαν ώθηση στην ομάδα του, η οποία έψαχνα το γκολ που θα την έβαζε και πάλι στο παιχνίδι.

Στο 61′ το σουτ του Γκαγιέγος δεν ανησύχησε καθόλου τον Παπαδόπουλο, όπως κι αυτό του Μοσκέρα στο 65′ που έφυγε άουτ.

Ψάχτηκε για το γκολ ο ΟΦΗ, κράτησαν το μηδέν οι Αρκάδες και… 3-0!
Οι φιλοξενούμενοι, σαφώς ανεβασμένοι στο β’ μέρος πίεσαν για το γκολ αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ ως το τέλος. Ο Μοσκέρα είχε άλλη μια προσπάθεια στο 65′ χωρίς στόχο και ο Παπαδόπουλος στο 70′ είχε εντυπωσιακή επέμβαση κρατώντας το μηδέν.

Ο Σουρλής έκανε το ντεμπούτο του στο 77′ μπαίνοντας αντί του Μουνάφο. Στο 84′, ο Ριέρα είχε μια εντυπωσιακή ενέργεια με το πλασέ του όμως να περνάει άουτ. Το γκολ για τον ΟΦΗ δεν ήρθε ούτε στο 85′ με τον Ζουκάνοβιτς να διώχνει πάνω από τη γραμμή το τακουνάκι του Νέιρα.

Στο 88′ ο Ράσταβατς θέλησε να θωρακίσει την ομάδα του βάζοντας τον Ατιένθα αντί του Σίτο, γυρνώντας έτσι σε 5-4-1. Τελικά, εκεί που ο ΟΦη είχε βγει μπροστά για να κάνει ό,τι μπορεί, οι Αρκάδες.. χτύπησαν και τρίτη φορά.

Ο Καλτσάς έφερε μπροστά του τη μπάλα με την πλάτη στη σέντρα του Αλάγκμπε και με τρομερό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στην επιστροφή του στο Κολοκοτρώνης.

MVP: Ο Μιριτέλο ήταν εντυπωσιακός. Σαρωτικός ο Αργεντινός είχε ασίστ και γκολ. Μετά το χαμένο πέναλτι στην Τούμπα για το 1-1, έδειξε ότι ένα φορ που μπορεί να δώσει πολλά στον Αστέρα.

Ο… αέρας είναι το δυνατό του παιχνίδι – όπως ήταν και στον προκάτοχο της φανέλας με το 9 στην Τρίπολη, Χερόνιμο Μπαράλες.

Ο Μπαρτόλο ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, ενώ ήταν πολύ κινητικός και δημιουργούσε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, ψάχνοντας να βρει κι άλλο γκολ.

Πολύ καλός ήταν επι΄σης ο Ρεγκίς αλλά έπαιξε μόλις 45′ ενώ ο Μουνάφο είχε ένα πολύ γεμάτο ματς με καλές πάσες και έξυπνες τοποθετήσεις αλλά και πολλά τρεξίματα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπάκιτς, δεν βοήθησε την ομάδα του δημιουργικά, δεν πέρασε μπάλες σε Ντίκο – Φελίπε και σωστά ο Νταμπράουσκας τον πέρασε εκτός ματς στο ημίχρονο.

Η «γκάφα»: Δε μπορεί να χρεωθεί κάποια μεγάλη… γκέλα σε κάποιον ατομικά. Γενικά η άμυνα του ΟΦΗ δεν πέρασε τη… βάση στα δύο γκολ – ειδικά στο 2-0. Από τη στιγμή που στο 1-0 ο Μιριτέλο είχε ασίστ με το κεφάλι, θα έπρεπε να είχε υποψιαστεί και να τον παίξει καλύτερα στη φάση του 2-0, όπου ο Αργεντινός σκόραρε και πάλι με το κεφάλι.

Ο διαιτητής: Δεν είχε κάποια δύσκολη φάση να διαχειριστεί ο Παπαπέτρου, ενώ ο Ζαμπαλάς που ήταν στο VAR εξέτασε δύο περιπτώσεις γιια πιθανά πέναλτι στον ΟΦΗ κρίνοντας – σωστά – ότι δεν υπήρχε παράβαση.

Το «ταμείο» : Μετά την ήττα στην Τούμπα και πριν από την επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη για το ματς με τον Άρη, ο Αστέρας πήρε μια σημαντική νίκη στη μεταβατική περίοδο που βρίσκεται.

Κερδίσει ηρεμία ο Ράσταβατς και σαφώς γεμίζουν ακόμα περισσότερη εμπιστοσύνη στα πόδια τους οι παίκτες.

Ο ΟΦΗ μετά τη σπουδαία νίκη στην πρεμιέρα επί του Ατρόμητου, προβλημάτισε με την εικόνα του στο πρώτο 45λεπτο ειδικά. Ακίνδυνη, χωρίς ιδέες και εμπνευσμένες ιδέες η ομάδα της Κρήτης.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Άλβαρες, Μουνάφο (77′ Σουρλής), Αλάγκμπε, Ρέγκις (46′ Καλτσάς), Σίτο (87′ Ατιένθα), Μπαρτόλο (72′ Ζουγλής), Μιριτέγιο

ΟΦΗ: Μανδάς, Βούρος, Καρώ, Λαμπρόπουλος (46′ Ριέρα), Λάρσον, Τοράρινσον (73′ Αμπάντα), Μεγιάδο (73′ Νέιρα), Γκαγέγκος, Μπάκιτς (46′ Τοράλ), Ντίκο (46′ Μοσκέρα), Φελίπε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση