HomeHL-9Πόμπια: Εκτός από χάπια είχε και ψιλά…400 ευρώ!

Πόμπια: Εκτός από χάπια είχε και ψιλά…400 ευρώ!

Αστυνομικοί εντοπίζουν κλεμμένα χρήματα από Ιερά Μονή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα περιστατικό από το χωριό Πόμπια του Ν. Ηρακλείου έρχεται στο φως μετά από τυχαίο έλεγχο αστυνομικών. Ένας 42χρονος ημεδαπός συνελήφθη με ναρκωτικά δισκία, ενώ η έκπληξη δεν σταματάει εδώ: στην κατοχή του εντοπίστηκαν ψιλά κέρματα ύψους 400 ευρώ. Το παράδοξο, όμως, είναι πως αυτά τα χρήματα κλάπηκαν από την Ιερά Μονή Οδηγητρίας, σε μια πράξη που ανατρέπει τα δεδομένα.

Οι αστυνομικοί, που προχώρησαν σε έλεγχο στον 42χρονο άνδρα, ανακάλυψαν στην κατοχή του ναρκωτικά δισκία. Ωστόσο, η έκπληξη ήρθε όταν εντόπισαν ποσό 400 ευρώ ψιλά κέρματα.

Η αποκάλυψη, ωστόσο, ήταν η σύνδεση αυτού του ποσού με την κλοπή που σημειώθηκε στις 16 Αυγούστου από το παγκάρι στην Ιερά Μονή Οδηγητρίας. Ο 42χρονος, μετά από την ανάλυση των καμερών ασφαλείας και την ομολογία του, παραδέχθηκε πως είχε κλέψει το ποσό αυτό.

Το σκηνικό γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον λόγω της ημερομηνίας: η κλοπή σημειώθηκε μετά την 15η Αυγούστου, ημέρα που οι εκκλησίες είναι γεμάτες πιστούς που εορτάζουν την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να διαπιστώσει το πλήρες μέγεθος της υπόθεσης και να ανακαλύψει αν υπάρχουν συνένοχοι.

Τι αναφέρει το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής σε Ιερό Ναό για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, που συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής σε Ιερό Ναό σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού ο οποίος συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, συνελήφθη χθες (25.08.2023) σε περιοχή του Δήμου Φαιστού από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ναρκωτικά δισκία για τα οποία στερούνταν απαιτούμενης ιατρικής συνταγής.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση   του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, προέκυψε ότι ο ημεδαπός την 16.08.2023 είχε διαπράξει κλοπή σε Ιερό Ναό αφαιρώντας χρηματικό ποσό και σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ ως προερχόμενο από διάπραξη της κλοπής.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση