HomeHL-WorldΟι ακτιβιστές που ζουν στις κορυφές των δέντρων

Οι ακτιβιστές που ζουν στις κορυφές των δέντρων

Η ανεξέλεγκτη υλοτομία στα δάση της Καλιφόρνια ανάγκασε την ακτιβιστική ομάδα Redwood Forest Defense να γίνει ευρηματική ως προς τις μεθόδους της δασοπροστασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι ακτιβιστές που ζουν στις κορυφές των δέντρων για να προστατέψουν το δάσος

Η ανεξέλεγκτη υλοτομία στα δάση της Καλιφόρνια ανάγκασε την ακτιβιστική ομάδα Redwood Forest Defense να γίνει ευρηματική ως προς τις μεθόδους της δασοπροστασίας.

Η Redwood Forest Defense (RFD) είναι μια ομάδα ακτιβιστών που χρησιμοποιούν μη βίαιες αλλά τακτικές διαμαρτυρίες για να καταπολεμήσουν τη βιομηχανική υλοτομία στη Βόρεια Καλιφόρνια. Και, όπως περιγράφει λεπτομερώς το σύντομο ντοκιμαντέρ Sentinels, αυτό απαιτεί ακόμα και πολυετή πλέον διαμονή σε στέγαστρα που έχουν κατασκευάσει πάνω σε δέντρα, για την προστασία μιας έκτασης 18 στρεμμάτων, κατάφυτης με πεύκα, έλατα και ερυθρόδεντρα σε ένα κατά τα άλλα ήσυχο κομμάτι της κομητείας Humboldt της Καλιφόρνιας.

Για να γυρίσουν την ταινία, οι Αμερικανοί σκηνοθέτες Derek Knowles και Lawrence Lerew πραγματοποίησαν επισκέψεις στη συγκεκριμένη περιοχή κατά τη διάρκεια περίπου 7 μηνών, ενώ για τις ανάγκες των γυρισμάτων έπρεπε να ζήσουν και οι ίδιοι στις κορυφές των ερυθρόδεντρων, σε ύψος περίπου 100 μέτρων από το έδαφος.

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια μαρτυρία της ανυποχώρητης δέσμευσης της ομάδας στον σκοπό της, που απαιτεί ένα συνδυασμό επιβίωσης, αναρρίχησης σε δέντρα και ακτιβιστικής εμπειρίας και, ίσως πάνω απ’ όλα, αντοχής να ξεπεράσουν το χρόνο, τα χρήματα και τους πόρους των ισχυρών αντιπάλων τους. Οι Knowles και Lerew μεταφέρουν επιδέξια το πέρασμα του χρόνου και αντιπαραβάλλουν την ήρεμη γαλήνη των κατασκηνώσεων στην κορυφή των δέντρων με τις εικόνες και τους ήχους της βιομηχανικής υλοτομίας μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά.

lifo.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση