HomeHL-9Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: Εκφράζει αντίθεση σε διαμαρτυρίες για τις ψηφιακές ταυτότητες

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: Εκφράζει αντίθεση σε διαμαρτυρίες για τις ψηφιακές ταυτότητες

Ο πνευματικός ηγέτης της Κρητικής Εκκλησίας κατά της κινητοποίησης εναντίον των νέων ταυτοτήτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος απέρριψε και κατέκρινε τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που έχουν οργανωθεί στην Κρήτη σχετικά με τις νέες ταυτότητες σε ψηφιακή μορφή. Σε λόγο που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια του Εσπερινού για την εορτή του Αγίου Τίτου, εξέφρασε την αντίθεσή του απέναντι στις προαναφερθείσες εκδηλώσεις.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο συλλαλητήριο που είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα την ίδια ώρα με τον Εσπερινό της εορτής του Αγίου Τίτου, στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου. Κατά την άποψη του, αυτή η κινητοποίηση υποκινήθηκε από παραεκκλησιαστικά κέντρα και δεν έχει τη στήριξη της Εκκλησίας.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις εικόνες που παρατηρήθηκαν από πολίτες που αναμένουν ώρες στην ουρά στα αστυνομικά τμήματα προκειμένου να αποκτήσουν ταυτότητες παλαιού τύπου για να αποφύγουν τις νέες ψηφιακές ταυτότητες. Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την άποψη ότι αυτό συμβαίνει λόγω της επιρροής συνωμοσιολόγων και της αποπλάνησης που ασκείται από κάποιους, και παρέπεμψε στην εμπιστοσύνη που πρέπει να έχουν οι πιστοί στην Εκκλησία.

Ο Αρχιεπίσκοπος κλείνοντας τον λόγο του, κάλεσε τους πιστούς να εμπιστευθούν την Εκκλησία και να μην ακούν τις παρεκκλησιαστικές απόπειρες εκμετάλλευσης της πίστης τους. Επισήμανε τη σημασία της ενότητας και της πίστης στον Άγιο Τίτο, τον προστάτη της Κρήτης, και κάλεσε τους πιστούς να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία την επόμενη μέρα για να μνημονεύσουν τον Άγιο που ενώνει την Εκκλησία και τους πιστούς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση