HomeΚΡΗΤΗΚατέπεσε ανατολικά της Κρήτης drone της FRONTEX που συνεργαζόταν με το Λιμενικό

Κατέπεσε ανατολικά της Κρήτης drone της FRONTEX που συνεργαζόταν με το Λιμενικό

Στην ίδια περιοχή βρίσκεται το αεροπλανοφόρο Gerald Ford

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της , καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ένα drone τύπου Heron της FRONTEX που συνεργαζόταν με το Λιμενικό, κατέπεσε στη θάλασσα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό με το drone το οποίο πραγματοποιούσε πτήσεις στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρηση ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ”, η οποία διεξάγεται σε συνεχή βάση από το Μάιο του 2008 υπό το συντονισμό των Αρχηγείων Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ και ΕΛ.ΑΣ, και υπό την εποπτεία του Οργανισμού FRONTEX.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες  το drone παρουσίασε γρήγορη απώλεια ύψους, στην συνέχεια εξαφανίστηκε από τον χάρτη στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης και νότια της Καρπάθου.

Η πρώτη επιχειρησιακή πτήση του Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (ΜΕΑ) τύπου HERON 1, που διατέθηκε από τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX), προς το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή πραγματοποιήθηκε στις 8/7/2022 από το Τυμπάκι όπου και ήταν η βάση του.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το itamilradar.com στην ίδια θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης βρίσκεται και το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS Gerald Ford

ikona_viber_2023-08-24_18-24-42-634

Διαφήμιση
Διαφήμιση