HomeHL-WorldΕΕ: Συμφωνία Λονδίνου-Frontex για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης

ΕΕ: Συμφωνία Λονδίνου-Frontex για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης

Τι περιλαμβάνει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Βρετανία υπογράφει σήμερα συμφωνία με τη Frontex, την υπηρεσία της ΕΕ που είναι αρμόδια για τον έλεγχο των συνόρων, με στόχο την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης.

Συμφωνία για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης

Η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει στις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν πιο εύκολα πληροφορίες και στρατηγικές, να εκπαιδεύουν αξιωματούχους και να συνεργάζονται σε νέες τεχνολογίες, όπως η χρήση drones, ώστε να αποτρέψουν την παράτυπη μετανάστευση, επεσήμανε η βρετανική κυβέρνηση.

Η επίσημη υπογραφή της συμφωνίας είναι προγραμματισμένη για σήμερα στο Λονδίνο μεταξύ του γενικού διευθυντή της βρετανικής αστυνομίας συνόρων Φιλ Ντάγκλας και του εκτελεστικού διευθυντή της Frontex Χανς Λέιτενς παρουσία του Βρετανού υπουργού Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι και της Ευρωπαίας επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον.

Το οργανωμένο έγκλημα στον τομέα της μετανάστευσης και «οι διακινητές αποτελούν παγκόσμιες προκλήσεις και απαιτούν κοινές λύσεις και φιλοδοξίες», εκτίμησε ο Κλέβερλι. Ο ίδιος χαιρέτισε «αυτό το νέο κρίσιμο στάδιο στη μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης» και του διάπλου της Μάγχης με πλοιάρια.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ έχει αναγάγει σε προτεραιότητά της να σταματήσει τον διάπλου της Μάγχης από παράτυπους μετανάστες. Ελπίζει ότι η μείωση των αφίξεων θα βοηθήσει το Συντηρητικό κόμμα να κερδίσει στις εκλογές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν αργότερα φέτος, παρά τις δημοσκοπήσεις που το δείχνουν πολύ πίσω από το Εργατικό κόμμα στην πρόθεση ψήφου.

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση