HomeHL-HealthΔιατροφή και αιμοκαθαρση – Δράση ευαισθητοποίησης

Διατροφή και αιμοκαθαρση – Δράση ευαισθητοποίησης

Στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η διατροφή και η σωστή αιμοκάθαρση είναι δύο βασικά στοιχεία όσο αναφορά την ποιότητα ζωής και την μακρόχρονη επιβίωση ενός αιμοκαθαιρομενου. Στις μέρες μας οι διατροφικές συνήθειες της κοινωνίας βρίσκονται σε ένα δρόμο όπου περισσότερο βλάπτουν παρά ωφελούν την υγεία των ανθρώπων. , Μπορεί ένας αιμοκαθαιρόμενος να προσπεράσει τα κακής ποιότητας διατροφικά ερεθίσματα της σύγχρονης κοινωνίας και να διαμορφώσει μία διατροφική στάση ποιοτικής ζωής;

Ο Ιάκωβος Απέργης, ο μάγειρας που άλλαξε τη νοοτροπία στο φαγητό των ασθενών του Τζάνειου νοσοκομείου, δέχτηκε την πρόσκληση και την πρόκληση να έρθει στην Κρήτη να επισκεφτεί τις μονάδες αιμοκάθαρσης στο Ηράκλειο και να ετοιμάσει ένα διαφορετικό αλλά διατροφικά σωστό, ποιοτικό και νόστιμο σνακ για τους αιμοκαθαιρόμενους.

Στόχος της δράσης που θα γίνει 25 26 και 29 Αυγούστου, είναι να δοθεί το ερέθισμα στους αιμοκαθαιρόμενους ώστε να σκεφτούν τι μπορούν να κάνουν για να βελτιώσουν την διατροφή τους.

Υποστηρικτές της δράσης είναι η Εταιρία μελέτης κληρονομικών νεφρολογικών νοσημάτων Κρήτης, το Μεσογειακό κέντρο διακοπών αιμοκάθαρσης «Mesogeios», η Τροφινκο Βασίλειου και 7 θάλασσες.

Οργανωτική ομάδα δράσης

Δερμιτζάκη Κλειώ Ιατρός Νεφρολόγος ΠΑΓΝΗ

Κυριακίδη Κωνσταντίνα Διατροφολόγος ΠΑΓΝΗ

Απέργης Ιάκωβος Μάγειρας Τζάνειο Νοσοκομείο

Μαρκόπουλος Μάριος Αιμοκαθαιρόμενος αθλητής

Διαφήμιση
Διαφήμιση