HomeHL-TOPΦωτιά στην Πάρνηθα: Καίγονται σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί

Φωτιά στην Πάρνηθα: Καίγονται σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί

Αγνοείται 77χρονος «Το αμάξι του βρέθηκε στη Σωτηρίου Πέτρουλα στο δημαρχείο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από το απόγευμα της Τρίτης 22/8 αγνοείται ένας 77χρονος στην περιοχή της Χασιάς, η οποία απειλείται από χθες εξαιτίας της φωτιάς στην Πάρνηθα.

Ανιψιά ηλικιωμένου μίλησε στο OPEN για την εξαφάνιση του συγγενή της μετά τη φωτιά στην Πάρνηθα και ανέφερε ότι το αυτοκίνητό του ήταν σταθμευμένο κοντά στο δημαρχείο. Η ίδια πήγε από εκεί και της είπαν ότι δεν τον είχαν δει. Στη συνέχεια έψαξε και στο σπίτι του, αλλά δεν τον βρήκε.

«Αγνοείται από χτες το απόγευμα. Το αμάξι του βρέθηκε στη Σωτηρίου Πέτρουλα στο δημαρχείο. Πήγα στο δημαρχείο και μου είπαν δεν είναι καταγραμμένος εδώ. Πήρα και το 100. Στο σπίτι δεν ήταν. Οι άνθρωποι τον είδαν ότι περπατούσε με ανοιχτό πουκάμισο. Πήρα τα εφημερεύοντα, δεν τον βρήκα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η γυναίκα ρώτησε στα νοσοκομεία, ωστόσο της είπαν ότι με τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν υπάρχει κάποιος άνδρας εκτός αν πρόκειται για αγνώστων στοιχείων.

Νωρίτερα, εκκενώθηκε προληπτικά και το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα εξαιτίας της φωτιάς στην Πάρνηθα που έχει ξεσπάσει από χτες.  Σημειώνεται, ότι στο κέντρο βρίσκονται 700 μετανάστες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει στο στρατόπεδο Καποτά, το οποίο έχουν πλησιάσει οι φλόγες λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Πάρνηθα που μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Ο οικισμός Καποτά είναι ανάμεσα σε αυτούς που εκκενώθηκαν λίγο νωρίτερα, εξαιτίας των μεγάλων αναζωπυρώσεων της φωτιάς στην Πάρνηθα, με τις φλόγες να καίνε σπίτια. Μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για το στρατόπεδο.

Το 112 ήχησε και νωρίτερα εξαιτίας της φωτιάς που ξεκίνησε από τη Φυλή χθες και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων πήρε μεγάλες διαστάσεις και δίνεται μάχη για να προστατευτούν κατοικημένες περιοχές, αλλά και ο εθνικός δρυμός της Πάρνηθας. Πριν από λίγο, σύμφωνα με μήνυμα του 112, οι πολίτες καλούνται να εκκενώσουν την περιοχή Λεφάντω και να κατευθυνθούν προς Άνω Λιόσια.

Οι φλόγες έφτασαν και σε σπίτια στις περιοχές του Αγίου Ιωάννη Ρώσου και της Ντάρδιζας, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησαν νέα μηνύματα για την εκκένωση οικισμών. Συγκεκριμένα, εστάλη μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση όσων βρίσκονται τόσο στο Σοφό Ασπροπύργου, όσο και στην περιοχή Λεφάντω.

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος, διευθυντής του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ανέφερε πως οι περιοχές που έχουν επιβαρυνθεί περισσότερο λόγω της φωτιάς στην Πάρνηθα, είναι η δυτική Αττική και ο Πειραιάς. Σχετικά με τις συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων εξήγησε πως το επιτρεπτό όριο είναι στα 20 μικρογραμμάρια, ωστόσο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει στις ευάλωτες ομάδες να μην υπάρχει έκθεση πάνω από τα 10 μικρογραμμάρια. Εξαιτίας όμως της φωτιάς που ξέσπασε χθες οι εν λόγω συγκεντρώσεις έφτασαν στα 100 μικρογραμμάρια.

lifo.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση