HomeΥΓΕΙΑΤεστ προσωπικότητας: O τρόπος που μιλάς αποκαλύπτει τον χαρακτήρα σου

Τεστ προσωπικότητας: O τρόπος που μιλάς αποκαλύπτει τον χαρακτήρα σου

Έχεις δυνατή, χαμηλή, διαπεραστική ή βαθιά φωνή; Δώσε την απάντηση και ανακάλυψε την προσωπικότητά σου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η προσωπικότητα είναι το σύνολο των ιδιαίτερων ψυχικών και πνευματικών χαρακτηριστικών και των τρόπων συμπεριφοράς ενός ατόμου. Είναι μοναδική για τον καθένα και επίσης είναι αποτέλεσμα της φύσης και της ανατροφής που έχει.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η προσωπικότητα του ατόμου διαμορφώνεται κυρίως μέχρι το τέλος της εφηβείας του και παγιώνεται με την ενήλικη ζωή του. Σημαντικό ρόλο παίζει η εκ γενετής ιδιοσυγκρασία του, τα βιώματά του, η επίδραση του περιβάλλοντος κατά την ανάπτυξή του κ.ά.

Οι ψυχολόγοι λένε ότι υπάρχουν 6 βασικοί τύποι προσωπικότητας – εσείς σε ποιους ανήκετε;

Κάποιοι είναι ντροπαλοί, εσωστρεφείς, ευαίσθητοι ενώ άλλοι πιο τολμηροί, εξωστρεφείς και απαθείς.

Το παρακάτω τεστ προσωπικότητας, είναι από τα αγαπημένα των χρηστών του διαδικτύου και εστιάζει στη φωνή μας και τον τρόπο που μιλάμε.

Αν, για παράδειγμα, έχουμε δυνατή φωνή προσεγγίζουμε τα πράγματα με έναν αστείο τρόπο ενώ αν έχουμε διαπεραστική φωνή είμαστε άξιοι εμπιστοσύνης.

Εσύ τι φωνή έχεις; Δυνατή, χαμηλή, διαπεραστική ή βαθιά; Δώσε την απάντηση και ανακάλυψε την προσωπικότητά σου.

Αν έχεις δυνατή φωνή

Μιλάς δυνατά και γρήγορα; Τότε, σύμφωνα με τους ειδικούς είσαι εξωστρεφής και προσεγγίζεις τα πράγματα με έναν αστείο τρόπο. Μάλιστα, προτιμάς να μη μένεις στη θεωρία και να περνάς στην πράξη ενώ θες να έχεις πάντα τον τελευταίο λόγο. Ωστόσο, χάνεις εύκολα την ψυχραιμία σου και την υπομονή σου.

Αν έχεις χαμηλή φωνή

Προτιμάς να μιλάς χαμηλόφωνα; Τότε είσαι εσωστρεφής και δεν φημίζεσαι για την κοινωνικότητά σου ή το χιούμορ σου ενώ παίρνεις τα πάντα στα σοβαρά. Παράλληλα, θες οι άλλοι να σε ακούνε προσεκτικά, όπως άλλωστε κάνεις κι εσύ.

Αν έχεις διαπεραστική φωνή

Έχεις διαπεραστική φωνή; Τότε, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είσαι φερέγγυος. Οι άλλοι στηρίζονται πάνω σου και σε εμπιστεύονται εύκολα. Ωστόσο, η φωνή αυτή δείχνει ανασφάλεια και χαμηλή αυτοπεποίθηση. Έτσι, όταν μιλάς το κοινό σου κουράζεται και ενοχλείται.

Αν έχεις βαθιά φωνή

Έχεις βαθιά χροιά; Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, είσαι δυναμικός, πολύ δημοφιλής στο αντίθετο φύλο και έχεις έντονες σεξουαλικές επιθυμίες. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Evolutionary Psychology», οι άνδρες με πιο βαθιά φωνή έχουν περισσότερες σεξουαλικές συντρόφους και περισσότερα παιδιά από τους υπόλοιπους.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση