HomeHL-9Φαράγγι της Σαμαριάς: Αντιδράσεις από κατοίκους της Αγίας Ρούμελης

Φαράγγι της Σαμαριάς: Αντιδράσεις από κατοίκους της Αγίας Ρούμελης

Το ερώτημα παραμένει: πότε θα ανοίξει για το κοινό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης, το χωριό που αποτελεί τη νότια είσοδο – έξοδο του φαραγγιού Σαμαριάς, εκφράζουν την οργή τους γιατί το φαράγγι παραμένει κλειστό εδώ και σχεδόν 10 ημέρες. Η οικονομική τους επιβίωση συνδέεται άρρηκτα με την επισκεψιμότητα του φαραγγιού, καθώς η πρόσβαση στο χωριό είναι μόνο μέσω της θάλασσας.

Η αναμονή και η αβεβαιότητα επικρατούν γύρω από το πότε το φαράγγι θα ανοίξει ξανά για το κοινό. Στα μέσα του Αυγούστου, ο ΟΦΥΠΕΚΑ αποφάσισε το κλείσιμο του φαραγγιού λόγω του σεισμού 4,9 Ρίχτερ που συνέβη στις 14 Αυγούστου. Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η είσοδος των επισκεπτών θα επιτραπεί με υπεύθυνη δήλωση ανάληψης ευθύνης, η κατάσταση άλλαξε και η αναμονή συνεχίζεται.

Η έλλειψη αυτής της δημοφιλούς τουριστικής δραστηριότητας έχει πλήξει σοβαρά τους κατοίκους της Αγίας Ρουμέλης, αλλά και όλους όσοι ασχολούνται με τον τοπικό τουρισμό. Η αγωνία για την επαναλειτουργία του φαραγγιού και η ανάγκη για λύση στην κρίσιμη αυτή κατάσταση είναι ολοένα και πιο επιτακτικές.

Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την οργή τους, καθώς η καθυστέρηση αυτή επηρεάζει την καθημερινή τους ζωή και επιβίωση. Εν τω μεταξύ, οι τουρίστες που είχαν σχεδιάσει να απολαύσουν τη μοναδική διαδρομή του φαραγγιού έχουν αντιμετωπίσει την απογοήτευση της απροσδόκητης αυτής αναστολής.

Παρόλο που η ακριβής ημερομηνία επαναλειτουργίας του φαραγγιού παραμένει άγνωστη, η ανάγκη για γρήγορη και αποτελεσματική δράση είναι πρωταρχική. Η επαναφορά της φυσικής ομορφιάς της Σαμαριάς στην καθημερινότητα των τοπικών και των επισκεπτών αποτελεί στόχο που πρέπει να επιτευχθεί με κοινές προσπάθειες.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση