HomeHL-TOP«Αλλού ήταν αυτός, αλλού το πόδι του» – Συγκλονίζει η γιατρός που έσωσε τον τουρίστα στη Σαμαριά

«Αλλού ήταν αυτός, αλλού το πόδι του» – Συγκλονίζει η γιατρός που έσωσε τον τουρίστα στη Σαμαριά

«Έκανα το καθήκον μου» είπε η γιατρός Δανάη Δημητριάδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο φαράγγι της Σαμαριάς την Κυριακή όταν ενημερώθηκε για τον σοβαρό τραυματισμό ενός 45χρονου τουρίστα από την Ισπανία, το πόδι του οποίου ακρωτηριάστηκε από πτώση βράχου, μίλησε στην ΕΡΤ η γιατρός Δανάη Δημητριάδη, τονίζοντας ότι η άμεση παρέμβαση, του έσωσε την ζωή.

Όπως είπε η 32χρονη γιατρός που καλύπτει τις ανάγκες που τυχόν προκύψουν στο φαράγγι της Σαμαριάς, αρχικά είπε ότι «υπήρχε μια στιγμή στην οποία περπατούσα μόνη μου και προσπαθούσα να προσεγγίσω τον άνθρωπο που σκέφτηκα τι κάνω τώρα, είναι επικίνδυνο, μπορεί να γίνει μετασεισμός, δεν είχαμε καν κάποια προστατευταικά για να πας να βοηθήσεις κάποιον να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορεί αλλά όχι να προκαλέσεις περισσότερο κακό».

giatros-samaria

Στη συνέχεια η γιατρός περιέγραψε τι αντιμετώπισε όταν έφτασε στο σημείο, περίπου στη μέση του φαραγγιού, που βρισκόταν ο 45χρονος τουρίστας ο οποίος τραυματίστηκε από την πτώση βράχου που προκλήθηκε από τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί νωρίτερα την Κυριακή.

«Τον προσεγγίζουμε, ήταν εκεί πέρα αυτός ο άνθρωπος ένας 45χρονος Ισπανός ήδη ακρωτηριασμένος, σε άλλη θέση αυτός, σε άλλη θέση το μέλος» είπε η κυρία Δημητριάδη και συμπλήρωσε: «εγώ έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω αυτό για το οποίο έχω εκπαιδευτεί, αυτό το οποίο σπούδασα, αυτό το οποίο μου μάθανε, που διάβασα και ίσως με βρήκε έτοιμη η ώρα από άποψη εκπαίδευσης και άπο άποψη ψυχής να κάνω αυτό που έκανα»

Όπως είπε «δεν έκανα κάτι παραπάνω θεραπευτικά από το να προσπαθήσω να τον κρατήσω στη ζωή έτσι ώστε να φτάσει σε ένα νοσοκομείο. Γι’ αυτό πήγα στο φαράγγι της Σαμαρίας, γι αυτό καλύπτω αυτή τη θέση, είναι κάτι το οποίο αγαπώ, τη δουλειά μου την αγαπώ, το καθήκον μου έκανα».

Υπενθυμίζεται ότι η άμεσα στήθηκε μία τεράστια επιχείρηση από την πυροσβεστική στην οποία συμμετείχε και ελικόπτερο το οποίο εντόπισε τον 45χρονο Ισπανό.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Χανίων όπου και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν σώθηκε το πόδι του με αποτέλεσμα να υποστεί ακρωτηριασμό στο σημείο λίγο πάνω από το γόνατο.

Μετά το χειρουργείο οδηγήθηκε διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση