HomeHL-GreeceΓατάκι στη Μυτιλήνη: Ανθρωπόμορφο κτήνος το έλουσε με οινόπνευμα, το έβαλε σε σακούλα και το πέταξε στα σκουπίδια

Γατάκι στη Μυτιλήνη: Ανθρωπόμορφο κτήνος το έλουσε με οινόπνευμα, το έβαλε σε σακούλα και το πέταξε στα σκουπίδια

Νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου, αυτή τη φορά στη Μυτιλήνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άλλο ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου σημειώθηκε στην Ελλάδα, αυτή τη φορά στη Μυτιλήνη. Ανθρωπόμορφο κτήνος έλουσε γατάκι με οινόπνευμα, το έβαλε σε σακούλα και το πέταξε στα σκουπίδια.

Σε βάρος του επιβλήθηκε πρόστιμο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Συνελήφθη, χθες (14-08-2023) στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην κακοποίηση ζώων.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε σε αστυνομική Αρχή, ο συλληφθείς αφού περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό (οινόπνευμα) μικρό γατάκι, το έβαλε σε πλαστική σακούλα με σκοπό να το πετάξει σε κάδο απορριμμάτων.

Σε βάρος του βεβαιώθηκε και προβλεπόμενο από τη νομοθεσία διοικητικό πρόστιμο. Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης».

Παρόμοιο περιστατικό στον Βόλο

Υπενθυμίζεται ότι χθες έγινε γνωστό παρόμοιο εξοργιστικό περιστατικό στον Βόλο. Άγνωστος έκλεισε σε κουτί παπουτσιών νεογέννητα γατάκια και τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων.

Εθελόντρια της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου ειδοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, από τον αξιωματικό υπηρεσίας του αστυνομικού τμήματος, ότι βρέθηκαν τρία γατάκια κλεισμένα σε χαρτόκουτο παπουτσιών δεμένο με ταινία.

Τα γατάκια εντοπίστηκαν από μια γυναίκα που άκουσε το κλάμα τους.

Η γυναίκα που τα βρήκε τα φιλοξένησε για λίγο, ώσπου η Φιλοζωική Ομάδα να βρει κάποιον για να τα αναλάβει. Τα γατάκια είναι περίπου τριών εβδομάδων. Ήδη έχει γίνει καταγγελία και μήνυση κατά αγνώστων.

in.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση