HomeΕΛΛΑΔΑ12χρονος πόζαρε με όπλο και πάνω σε περιπολικό στη Λέσβο

12χρονος πόζαρε με όπλο και πάνω σε περιπολικό στη Λέσβο

Διενέργεια άμεσης έρευνας από την Ασφάλεια Μυτιλήνης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την διενέργεια άμεσης έρευνας από την Ασφάλεια Μυτιλήνης προκάλεσαν οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απεικόνιζαν ένα 12χρονο αγόρι να ποζάρει πάνω σε ένα περιπολικό της Αστυνομίας στη Λέσβο κάνοντας άσεμνες χειρονομίες, αλλά και κρατώντας μια καραμπίνα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, ταυτοποιήθηκε ο ανήλικος Έλληνας που κατοικεί σε χωριό της Λέσβου και προέκυψε ότι έχει απασχολήσει πολλές φορές τις αρχές λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς του καθώς εμπλέκεται σε κλοπές τροχοφόρων. Στην κατάθεση που έδωσε παρουσία παιδοψυχολόγου, ο 12χρονος παραδέχθηκε ότι τον Ιούλιο του 2022 κατείχε παράνομα το κυνηγετικό όπλο, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Στη συνέχεια, συνελήφθησαν δύο Έλληνες που ενεπλάκησαν στην αγοραπωλησία του όπλου χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ανηλίκου παιδιού για το ίδιο αδίκημα και σε βάρος του πατέρα του για παραμέληση της εποπτείας του, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Ανηλίκων.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση