HomeHL-9Μύκονος: Τι εξετάζουν οι «Αδιάφθοροι» για τους… νυχτοφύλακες αστυνομικούς

Μύκονος: Τι εξετάζουν οι «Αδιάφθοροι» για τους… νυχτοφύλακες αστυνομικούς

Σε ποιες βίλες είχαν «υπηρεσία»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν πίσω από του έξι εμπλεκόμενους αστυνομικούς κρύβεται κύκλωμα

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η εμπλοκή αστυνομικών σε έκνομες δραστηριότητες στη Μύκονο που αναλάμβαναν υπηρεσίες σεκιούριτι σε πολυτελείς βίλες εκατομμυριούχων κατά παράβαση των καθηκόντων τους.

Η έρευνα των στελεχών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας που αποκάλυψε την δράση έξι αστυνομικών, συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί το βάθος της υπόθεσης και αν υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα με την εμπλοκή και άλλων ένστολων που αναλάμβαναν υπηρεσίες… νυχτοφύλακα σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι ότι κατά την έρευνα των «Αδιάφθορων» διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον ένας αρχιφύλακας που εμπλέκεται στην υπόθεση έλαβε σήμα από ιδιωτική εταιρεία συστημάτων ασφαλείας να μεταβεί σε βίλα λόγω ενεργοποίησης του συναγερμού. Το στοιχείο αυτό δείχνει ότι οι αστυνομικοί δεν ενεργούσαν αυτόνομα.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα και σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία από τους τρεις αστυνομικούς που συνελήφθησαν οι δύο δόκιμοι, 20 και 24 ετών λάμβαναν οδηγίες για τις βάρδιες και πληρώνονταν (10 με 12 ευρώ την ώρα) από τον τρίτο, έναν 32χρονο Υπαρχιφύλακα ο οποίος έκανε τις συνεννοήσεις με έναν 34χρονο Αρχιφύλακα οποίος περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Οι βίλες εκατομμυριούχων

Οι δύο δόκιμοι και ο Υπαρχιφύλακας συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τα ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή (13/8) στον Πλατύ Γιαλό να εκτελούν υπηρεσία φύλαξης σε εναλλασσόμενες βάρδιες σε βίλα Γερμανού εκατομμυριούχου που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Μύκονο (συνιδιοκτήτης γνωστού εστιατορίου).

Συνολικά στη δικογραφία περιλαμβάνονται έξι αστυνομικοί. Οι τρεις συλληφθέντες (δύο δόκιμοι και ένας Υπαρχιφύλακας) που είχαν αποσπαστεί στη Μύκονο λόγω της θερινής περιόδου και τρεις Αρχιφύλακες 34, 38 και 39 ετών που προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους.

Τους παρακολουθούσαν τρεις μήνες

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά για τη διακρίβωση της παράνομης δραστηριότητάς τους, προηγήθηκε αρμόδια έρευνα με παρακολουθήσεις μεταξύ άλλων των κινητών τους τηλεφώνων στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία καθώς και το αποδεικτικό υλικό που ανέκυψε στο πλαίσιο της προανάκρισης και της φυσικής επιτήρησης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «προέκυψε ότι οι έξι αστυνομικοί τους τελευταίους τρεις μήνες, παρείχαν υπηρεσίες φύλαξης σε ιδιωτικές οικίες στο νησί, έχοντας συγκεκριμένους ρόλους και καθορισμένες βάρδιες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις συνέπιπταν με το ωράριο εργασίας τους, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο παράνομο οικονομικό όφελος.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 1.700 ευρώ και 50 δισκία συγκεκριμένης δραστικής ουσίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά στα -κατά περίπτωση – αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και γραφείων ιδιωτικών ερευνών και της νομοθεσίας για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό»

in.gr

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση