HomeΚΡΗΤΗΗ Λαϊκή Συσπείρωση για τους 25 εκτελεσθέντες στη Γέργερη και τη Νύβριτο

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τους 25 εκτελεσθέντες στη Γέργερη και τη Νύβριτο

79 χρόνια πέρασαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις εκδηλώσεις για την επέτειο μνήμης των 25 εκτελεσθέντων κατοίκων Γέργερης και Νύβριτου από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 14 Αυγούστου του 1944, παραβρέθηκαν σήμερα και κατέθεσαν στεφάνι ο Μιχάλης Μανιαδάκης, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Γόρτυνας και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η Γενοβέφα Χουστουλάκη, μέλος της Ε.Π Κρήτης του ΚΚΕ, περιφερειακή σύμβουλος και εκ νέου υποψήφια, η Χαρά Λάππα, υποψήφια δήμαρχος Φαιστού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και στέλεχος του ΚΚΕ καθώς και η Χριστίνα Καλαϊτζάκη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Φαιστού.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέφεραν : «Εβδομηνταεννιά χρόνια από τη στυγερή εκτέλεση των ηρώων κατοίκων της Γέργερης και της Νύβριτου, τιμούμε τον αντιφασιστικό αγώνα των λαών, τον ηρωισμό που επέδειξε ο λαός της Κρήτης, ο οποίος με τα χτυπήματα που επέφερε και στην Κρήτη στο φασιστικό άξονα, συνέβαλε στην ήττα του και άφησε παρακαταθήκη για να εμπνεόμαστε και να διδασκόμαστε μέχρι τις μέρες μας.

Σήμερα οι κίνδυνοι ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην περιοχή με την εμπλοκή της χώρας μας είναι μεγάλη καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται ο πόλεμος της Ουκρανίας με την συμμετοχή του ΝΑΤΟ, των Η.Π.Α, της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και της ελληνικής κυβέρνησης.

Η μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη, ο ηρωικός αγώνας του λαού της Κρήτης, αποδεικνύει ότι όταν ένας λαός θέλει, μπορεί να τα βάλει και με φαινομενικά ανίκητους εχθρούς. Αυτή τη δύναμη μπορεί σήμερα ξανά ο λαός να τη χρησιμοποιήσει για να απαλλαγούμε από τη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση. Να αποδεσμευτούμε από το ΝΑΤΟ, να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις, να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες που είναι εκτός συνόρων.

Οι εκλογές στις 9 Οκτωβρίου είναι ακόμα μία ευκαιρία ώστε ο λαός να ενισχύσει τις δυνάμεις που εκφράζονται μέσα από τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ, για τη διεκδίκηση των κόπων μας και για τη δικαίωση των αγώνων και των θυσιών των προγόνων μας.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση