HomePost ItΑντώνης Μουντάκης: «Ο συνδυασμός μας δεν έχει ανάγκη από δεκανίκια»

Αντώνης Μουντάκης: «Ο συνδυασμός μας δεν έχει ανάγκη από δεκανίκια»

Απευθύνει ανοιχτή επιστολή στους Κισαμίτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες

Δεν μπήκαμε ανυποψίαστοι στην εκλογική μάχη των Αυτοδιοικητικών εκλογών. Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι η παρουσία μας κάθε άλλο από ευχάριστη θα ήταν σε κάποιους που διακατέχονται από καθεστωτικές αντιλήψεις, θεωρώντας τον Δήμο Κισάμου «μαγαζί» τους και ήταν παραπάνω από βέβαιο πως όποιος αμφισβητούσε την «ιδιοκτησία» τους θα δεχόταν χτυπήματα κάτω από τη μέση και πρωτόγνωρο -για τον τόπο μας- πόλεμο λάσπης.

Ξεκίνησαν από φαιδρά «επιχειρήματα» προς το πρόσωπο μου, του τύπου «αυτός δεν κοιμάται στην Κίσαμο», λες και το ενδιαφέρον ενός Κισαμίτη για τον τόπο που γεννήθηκε μετριέται με το που βρίσκεται. Από τη μια θέλουμε την ψήφο των Κισαμιτών που κατοικούν εκτός Επαρχίας, στα Χανιά, στην Αθήνα και αλλού, από την άλλη όμως δεν θέλουμε να έχει άποψη και να μπλέκεται στα πόδια μας. Ναι στο εκλέγειν, όχι στο εκλέγεσθαι!

Λες και όλους αυτούς που επικαλούνται τέτοιες αστειότητες, τους βλέπαμε σε εκδηλώσεις ή έπαιρναν θέση για τα θέματα του τόπου πριν πιάσουν «δημοτικό στασίδι». Λες και θα τους ξαναδούμε όταν ξεπεζέψουν…

Αφού εξατμίστηκε το πρώτο φαιδρό «επιχείρημα» εφηύραν ένα ακόμη: «Γιατί έδωσαν τη συνέντευξη τύπου στα Χανιά και όχι στην Κίσαμο». Τι να απαντήσεις εδώ; Όσοι υιοθετούν αυτό το φαιδρό «επιχείρημα», γνωρίζουν άραγε ότι ιδιαίτερα το πρώτο 15νθημερο του Αυγούστου το πρόγραμμα των Χανιωτών δημοσιογράφων είναι ιδιαίτερα φορτωμένο και ο χρόνος περιορισμένος, λόγω των πολλών υποχρεώσεων (εκδηλώσεων κ.α.), ενώ ταυτόχρονα πολλοί βρίσκονται σε άδεια; Γνωρίζουν πως για κάθε συνέντευξη τύπου ο διαθέσιμος χρόνος είναι –στην καλύτερη περίπτωση- μία ώρα και άρα δεν μπορούν να μετακινηθούν εκτός Χανίων; Γνωρίζουν ότι είχαμε βρει και τον χώρο για να δώσουμε τη συνέντευξη τύπου στην Κίσαμο, όμως ήταν αδύνατον να παρευρεθεί η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ;

Πήγε… άπατο κι αυτό το «επιχείρημα», σε συνδυασμό με το ότι όλοι αυτοί που θεωρούσαν ότι βρήκαν το «αδύνατο σημείο μας», δεν διερωτήθηκαν μήνες νωρίτερα γιατί άλλος υποψήφιος δήμαρχος Κισάμου είχε δώσει και αυτός συνέντευξη τύπου στα Χανιά.

Αφού λοιπόν τα δύο παραπάνω «επιχειρήματα» των «ιδιοκτητών» του Δήμου Κισάμου έπεσαν στο κενό, είπαν να χοντρύνουν το παιχνίδι και να πετάξουν λάσπη προς το πρόσωπό μου. Τι εφηύραν αυτή τη φορά; …Ανακάλυψαν υπόγειες διαδρομές και μυστικές συμφωνίες του συνδυασμού μας με εταιρεία της οποίας τα συμφέροντα επεκτείνονται σε πολλά σημεία της Κισάμου. Η πρακτική του «πες πες κάτι θα μείνει» είναι διαχρονική και πολλές φορές αποδοτική, αν αυτός που θα δεχτεί τη λάσπη δεν απαντήσει ή δεν έχει τον χρόνο να αποδείξει πως όλα αυτά είναι κακοήθειες, στοχευμένες ανήθικες πρακτικές και τρόπος να κοντύνεις κάποιον για τον οποίο δεν έχεις κάτι άλλο να πεις.

Καταλαβαίνω το αδιέξοδο τους όταν πρέπει να χτυπήσουν κάποιον που ούτε για τα δρώμενα των Καλλικρατικών δημοτικών αρχών φέρει την παραμικρή ευθύνη, καθώς δεν βρέθηκε ποτέ σε καμία θέση του δημοτικού συμβουλίου, ούτε για όσα συμβαίνουν τελευταία ανάμεσα στους δύο πόλους (την δημοτική αρχή και την περί ης ο λόγος εταιρεία) έχει καμιά ανάμειξη, ούτε ευθύνεται για τα έργα που η Κίσαμος περιμένει χρόνια και δεν βλέπει.

Κάποιον που όσο κι αν ψάξουν στην 31χρονη επαγγελματική του πορεία ως εκδότη και δημοσιογράφου δεν θα βρουν κανένα «ράμμα για τη γούνα του».

Είναι ξεκάθαρο και το γνωρίζουν και οι ίδιοι οι λασπολόγοι μας ότι ο συνδυασμός μας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανέναν από όσους ευθύνονται στο να φτάσει η Κίσαμος σ’ αυτό το σημείο. Και με κανέναν που επιθυμεί να προωθήσει τα επιχειρηματικά του σχέδια μέσω δημάρχου – «μαριονέτας».

Όπως γνωρίζουν ότι δεν επιδιώξαμε κανενός είδους «στήριξη» από οποιαδήποτε πλευρά.

Όμως κάνουν πως δεν γνωρίζουν με στόχο να πλήξουν την προσπάθεια που κάνουμε, αφού -όπως είπαμε- θεωρούν τον Δήμο «τσιφλίκι» τους.

Ας δούμε όμως και τη θετική πλευρά του θέματος: η συντονισμένη και λυσσαλέα προσπάθεια να ρίξουν σκιές στον συνδυασμό μας, να ανακαλύψουν μυστικά στηρίγματα, κάτι κρύβει. Μήπως ανησυχία για το νέο, το «αχαρτογράφητο» και το άφθαρτο;

Το πρόβλημα είναι όλο δικό τους… Τους αφήνουμε στα αδιέξοδα τους και στην κρίση των δημοτών.

Και συνεχίζουμε…

Υ.Γ.1: Κι όλα αυτά διαδραματίζονται στο παρασκήνιο καθώς όλοι αυτοί στο προσκήνιο είχαν ανέκαθεν πρόβλημα. Ενώ αποφεύγουν να βρεθούν απέναντί μας σε ένα τραπέζι συζήτησης, «διαπρέπουν» στο να προσπαθούν να ανακαλύψουν «δεκανίκια» στην προσπάθεια μας. Δεν θέλω να πιστέψω ότι αυτά τα «δεκανίκια» που θέλουν να μας φορτώσουν, τα χρησιμοποίησαν οι ίδιοι κάποτε, όμως δεν είχαν το δικό μας σθένος καις δικές μας αξίες, να τα απορρίψουν…

Ελάτε στο φως να τα πούμε ΟΛΑ! Εκεί κάτω, στους υπονόμους, είμαστε αλλεργικοί!

Υ.Γ.2: Εξαρχής, ως συνδυασμός, είχαμε αποφασίσει να μην συμμετάσχουμε στις κοκορομαχίες που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στον προεκλογικό στίβο. Ωστόσο, οφείλαμε αυτή την απάντηση για να προστατεύσουμε από κακοήθεις επιθέσεις τον συνδυασμό, την προσπάθεια που κάνουμε και τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται..

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση