HomeCity GuideΡεσιτάλ πιάνου με τον Άρη Γραικούση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κρήτης

Ρεσιτάλ πιάνου με τον Άρη Γραικούση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κρήτης

Στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το «Φεστιβάλ Κρήτης» που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, για τρίτη χρονιά φέτος, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, παρουσιάζει την Πέμπτη 17 Αυγούστου και ώρα 21:00 στα Ενετικά τείχη Ηρακλείου – κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», ένα ρεσιτάλ πιάνου με το διακεκριμένο πιανίστα  Άρη Γραικούση. Η είσοδος για τους πολίτες θα είναι ελεύθερη.

Ο Άρης Γραικούσης έχει καταγωγή από το Ηράκλειο,  και έχει παρουσιαστεί σε ατομικά ρεσιτάλ, σε συναυλίες μουσικής δωματίου καθώς και σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις στο Ηράκλειο. Ο καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει έργα των L. V. Beethoven, F. Mendelssohn, Fr. Chopin και A. Khachaturjan.  Συγκεκριμένα τα έργα που θα παρουσιάσει ο πιανίστας είναι τα εξής:

Το “Adagio of Spartacus & Phrygia/Σπάρτακος & Φρυγία” από το  μπαλέτο του Khachaturjan, καθώς και την Τοκάτα του ίδιου συνθέτη, την Sonata op. 53 nο. 21 “Waldstein” του Beethoven μία από τις πιο διάσημες και απαιτητικές σονάτες του συνθέτη, με έντονα τόσο τα δεξιοτεχνικά όσο και τα λυρικά στοιχεία. Στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν οι “Variations serieuses/Σοβαρές παραλλαγές” op. 54 ίσως το σημαντικότερο έργο για πιάνο του Mendelssohn, το «Nocturne» op. Posthume σε Ντο δίεση ελάσσονα, και οι “Polonaises/” op. 40  no.1 “Millitary/Στρατιωτική” & op. 53. “Heroic/Ηρωϊκή” του Chopin.

Διαφήμιση
Διαφήμιση