HomeHL1-CultureΛωξάντρα Λούκας: Ποια είναι η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που θα παίξει στην Επίδαυρο

Λωξάντρα Λούκας: Ποια είναι η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που θα παίξει στην Επίδαυρο

Mια νέα σελίδα στην ιστορία του αρχαίου θεάτρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η νεαρή και ταλαντούχα ηθοποιός Λωξάντρα Λούκας γράφει ιστορία, καθώς είναι η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο down που θα παίξει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Η Λωξάντρα κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και είναι κόρη της ηθοποιού Ελένης Δημοπούλου και του Αυστραλού σκηνογράφου, Ρίτσαρντ Άντονι. Έχει λάβει μέρος στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Φουέντε Οβεχούνα» του Λόπε δε Βέγα, που σκηνοθέτησε η μητέρα της, αλλά και σε παραστάσεις της ομάδας «Εν Δυνάμει», μιας θεατρικής κολλεκτίβας νέων καλλιτεχνών αναπήρων. Στην παράσταση “Ερωτευμένα Άλογα” της ομάδας αυτής που παρουσιάστηκε και φέτος στο πλαίσιο της Έλευσις 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης μία πραγματικά συγκλονιστική ερμηνεία.

Η Λωξάνδρα συμμετέχει το φετινό καλοκαίρι στις γυναίκες του Χορού στις “Τρωάδες” που σκηνοθετεί ο Χρήστος Σουγάρης για λογαριασμό του ΚΘΒΕ. Κορυφαίος σταθμός της παράστασης θα είναι το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 18 & 19 Αυγούστου, ενώ τον εμβληματικό ρόλο της Εκάβης ερμηνεύει η Ρούλα Πατεράκη.

Στο έργο αυτό, που παρουσιάζεται σε μετάφραση Θόδωρου Στεφανόπουλου, οι αιχμάλωτες γυναίκες της Τροίας θρηνούν για την άλωση της πόλης σε αναμονή της αναχώρησής τους για την Ελλάδα,. Μαζί τους η Εκάβη, που περιμένει την ανακοίνωση για τη δική της μοίρα, αλλά έρχεται αντιμέτωπη με απανωτές συμφορές: η Πολυξένη σκοτώνεται στον τάφο του Αχιλλέα και η Ανδρομάχη μαθαίνει την απόφαση των Αχαιών να θανατώσουν τον μικρό της γιο, τον Αστυάνακτα. Την ίδια ώρα, η Κασσάνδρα προμηνύει τις καταστροφές που θα βρουν τους Έλληνες στον δρόμο της επιστροφής.

Η Λωξάνδρα είναι λοιπόν η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο down που θα παίξει στο αργολικό θέατρο και με τον τρόπο αυτό ανοίγει ένας όμορφος δρόμος σε άτομα με ειδικές δεξιότητες.

Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο διεθνώς καταξιωμένος σολίστ και συνθέτης Στέφανος Κορκολής, ο οποίος θα παίζει πιάνο επί σκηνής κατά τη διάρκεια των παραστάσεων που θα δοθούν στο αργολικό θέατρο, ενώ στον ρόλο της Εκάβης θα δούμε τη Ρούλα Πατεράκη, που εμφανίζεται για πρώτη φορά ως ηθοποιός στην Επίδαυρο. Στους υπόλοιπους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους: Αντώνη Καφετζόπουλο, Δημήτρη Πιατά, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Μαρίζα Τσάρη, Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Λουκία Βασιλείου με έναν εξαιρετικό 20μελή θίασο ηθοποιών.

News247.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση