HomeHL-9Τις σκότωσαν και έπαιζαν θέατρο – Από τον Μουρατίδη και τον Σκιαδόπουλο στον πιλότο των Γλυκών Νερών

Τις σκότωσαν και έπαιζαν θέατρο – Από τον Μουρατίδη και τον Σκιαδόπουλο στον πιλότο των Γλυκών Νερών

Σκότωσαν τις συντρόφους τους, επικαλούμενοι την... αγάπη τους - Ξεγελούσαν το πανελλήνιο, κάνοντας τους ανήξερους και τεθλιμμένους σε τηλεοπτικές εμφανίσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρεις άνδρες δολοφόνοι που παρίσταναν τους τεθλιμμένους αναζητώντας τις αγαπημένες τους ή ψάχνοντας τους δολοφόνους των συντρόφων τους στον Τύπο, κρατώντας το βαρύ μυστικό ότι οι ίδιοι έβαψαν τα χέρια τους με το αίμα των γυναικών τους, επαναφέρει στη μνήμη το protothema.gr.

Τρεις δολοφονίες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο, όχι μόνο με την αγριότητά τους, αλλά και με το… ρεσιτάλ θεατρικότητας που παρουσίασαν οι δολοφόνοι σε δημοσιογράφους και αστυνομικούς για να τους παραπλανήσουν.

Δάνος Μουρατίδης – Κική Κούσογλου

Ο Δάνος Μουρατίδης ή αλλιώς ο «δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο» όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο Τύπος της εποχής, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με τη δολοφονία της συντρόφου Κικής Κούσογλου αλλά και για το «θέατρο» με τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του. Τότε, δήθεν έψαχνε να βρει την Κική και μιλούσε για την εξαφάνισή της ενώ ο ίδιος την είχε σκοτώσει .

Ο 23χρονος Δάνος Μουρατίδης και η 20χρονη Κική Κούσογλου γνωρίζονταν από παιδιά. Για πέντε χρόνια ήταν ζευγάρι. Ωστόσο, οι καυγάδες είναι συνεχείς εξαιτίας της ζήλιας του Μουρατίδη. Δεκαπέντε μέρες πριν το βράδυ της δολοφονίας οι δυο τους χώρισαν. Την ώρα που η 20χρονη κοπέλα κοιμάται, βρίσκει την ευκαιρία να ψάξει το κινητό της. Μόλις βλέπει μήνυμα από άλλον άνδρα «θολώνει». Την ξύπνησε και μάλωσαν. Πάνω στον καυγά την έπιασε από το λαιμό και την στραγγάλισε. Όταν κατάλαβε ότι η Κική δεν ανέπνεε και ήταν νεκρή, αποφάσισε με ψυχραιμία να εξαφανίσει το άψυχο σώμα της, καθώς το έβαλε στο αυτοκίνητό του και το μετέφερε στην περιοχή του Φράγματος Ασωμάτων Ημαθίας, στις όχθες του Αλιάκμονα. Με τη βοήθεια του ξαδέλφου του έθαψαν την Κική και πέταξαν τα πράγματά της.

danos_kiki

Δύο μέρες μετά, η μητέρα της δήλωσε ότι το παιδί της εξαφανίστηκε. Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό της χωρίς όμως αποτέλεσμα. Από τους πρώτους που κλήθηκαν για κατάθεση ήταν ο Δάνος με το «αγγελικό πρόσωπο».

Μάλιστα είχε παραδεχθεί ότι ήταν ο τελευταίος που την είδε, ενώ αναφέρθηκε και σε ένα μήνυμα που της είχε στείλει όταν του είπε να χωρίσουν και το οποίο έγραφε «όπως νομίζεις εσύ. Ελπίζω να είσαι ευτυχισμένη. Καλά να περνάς, φιλάκια».Μάλιστα ήταν τόσο πειστικός που βγήκε ακόμα στο «Φως στο Τούνελ». Η Αγγελική Νικολούλη συνομίλησε δύο φορές μαζί του, ενώ μέσα από την εκπομπή απηύθυνε έκκληση για τον εντοπισμό της. Μετά από τέσσερις μήνες ο Μουρατίδης ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα που έκανε το 2005 και υπέδειξε στην ΕΛ.ΑΣ πού είχε κρύψει το πτώμα της Κικής Κούσογλου.

Ενώπιον του δικαστηρίου ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη από την οικογένεια της Κικής.

«Ήταν ο έρωτας της ζωής μου. Ήμασταν πέντε χρόνια μαζί, σαν παντρεμένοι. Κάποιες φορές μαλώναμε, χωρίζαμε για έναν μήνα, τρεις μέρες και τα ξαναβρίσκαμε» ανέφερε μεταξύ άλλων. «Είχαμε χωρίσει δύο εβδομάδες πριν. Συζητούσαμε και πέρασε η ώρα. Εκείνη κοιμήθηκε, ενώ εγώ έβλεπα τηλεόραση» είπε. Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι έψαξε το κινητό της Κικής και βρήκε μήνυμα από κάποιον άλλο άντρα, την ξύπνησε και ζήτησε εξηγήσεις για το μήνυμα. Έπειτα από τον καβγά τους, ο 23χρονος την άρπαξε από το λαιμό και τη στραγγάλισε.

«Την τράβηξα πάνω μου. Δεν θυμάμαι αν φώναζε ή αν είπε κάτι. Όταν την άφησα, δεν κουνιόταν. Έπιασα το σφυγμό της. Διαπίστωσα πως δεν αναπνέει. Εκείνη την ώρα τα έχασα. Πανικοβλήθηκα και αποφάσισα να την εξαφανίσω. Δεν ξέρω τι έπαθα. Λες και δεν ήμουν εγώ…» είχε πει τότε στο δικαστήριο. Η ποινή του δικαστηρίου ήταν ισόβια χωρίς ελαφρυντικά. Μεταφέρθηκε στις φυλακές Διαβατών, ενώ στον ξάδερφό του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Το 2021 ο Δάνος Μουρατίδης αποφυλακίστηκε από τις φυλακές των Διαβατών, έχει φτιάξει και πάλι τη ζωή του. Μετά την αποφυλάκισή του, έφυγε από την Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του, ενώ στη Βέροια όπου μεγάλωσε, γνώρισε και στη συνέχεια σκότωσε την 20χρονη Κική δεν τον έχει δει κανείς.

Γιώργος Σκιαδόπουλος- Τζούλι Σκάλι

Επί 18 ολόκληρες μέρες ο Γιώργος Σκιαδόπουλος ήξερε να κρύβει καλά το έγκλημά του σε αστυνομικούς και δημοσιογράφους, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως ο καλός άνδρας που ψάχνει την εξαφανισμένη αρραβωνιαστικιά του και πρώην μοντέλο, Τζούλι Σκάλι τον Ιανουάριο του 1999. Ο 23χρονος, τότε, Γιώργος Σκιαδόπουλος αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού στηνόταν μπροστά στα τηλεοπτικά παράθυρα των δελτίων ειδήσεων και των εκπομπών της εποχής και λυπημένος εκλιπαρούσε τον κόσμο να δώσει στοιχεία για την εξαφάνιση της συντρόφου του, ενώ την είχε στραγγαλίσει με τα ίδια του τα χέρια .

«Όταν μου είπε η Τζούλι ότι δεν θα παντρευτούμε ένιωσα να φεύγει ο κόσμος κάτω από τα πόδια μου. Τη νύχτα που έγινε το μοιραίο είχαμε μια έντονη λογομαχία μέσα στο αυτοκίνητο. Προσπαθούσα να την πείσω να μείνει στην Ελλάδα μαζί μου και να μην φύγει για πάντα στην Αμερική και να επιστρέψει στην κόρη της που της έλειπε πολύ.

skiadopoulos_julie

Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν με ποιον τρόπο θα την κρατούσα κοντά μου. Η Τζούλι συνέχιζε να είναι αρνητική στον γάμο μας και είχα πάθει τέτοιο σοκ που οποιοσδήποτε κι αν ήταν δίπλα μου εκείνη τη στιγμή δεν θα μπορούσε να με επαναφέρει στην πραγματικότητα. Ο μόνος άνθρωπος που θα μπορούσε να πετύχει κάτι τέτοιο ήταν η Τζούλι, λέγοντάς μου ότι θέλει να με παντρευτεί. Όταν τράβηξα τα χέρια μου από το λαιμό της και κατάλαβα τι είχα κάνει πανικοβλήθηκα. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ήμουν ένα ρομπότ που ότι έκανα, το έκανα μηχανικά» είχε πει στην απολογία του στο δικαστήριο.

Αρχικά ο Γιώργος Σκιαδόπουλος προσπάθησε να εξαφανίσει το πτώμα της Τζούλι Σκάλι καίγοντάς το με μπιτόνια βενζίνης. Αφού είδε ότι δεν τα καταφέρνει, μετέφερε το άψυχο σώμα της γυναίκας στο σπίτι της γιαγιάς του και επιχείρησε να το βάλει μέσα σε μια βαλίτσα. Το καμένο κεφάλι της άτυχης Τζούλι προεξείχε και σκέφτηκε να το κόψει με σιδεροπρίονο. Στη συνέχεια πέταξε το ακέφαλο πτώμα με τη βαλίτσα μέσα σε μια λίμνη και το κεφάλι το πέταξε στη θάλασσα στην παραλία Καλαμίτσα της Καβάλας .

«Όταν ερχόμουν με το αυτοκίνητο από την Καβάλα στην Αθήνα σκεφτόμουν πως θα δικαιολογούσα την απουσία της Τζούλι στους γονείς μου και τους συγγενείς μου γιατί είχαμε προγραμματίσει τις επόμενες μέρες να γίνει ο γάμος. Σκέφτηκα να δηλώσω την εξαφάνισή της προκειμένου να κερδίσω χρόνο και στη συνέχεια να αυτοκτονήσω . Όταν δήλωσα την εξαφάνιση , ήμουν σε αδιέξοδο , δεν μπορούσα να αποφύγω τις προτροπές των συγγενών κι έβγαινα στις εκπομπές προκειμένου να γίνω πιστευτός ότι η Τζούλι έχει εξαφανιστεί. Δεν ήθελα να καταλάβουν ότι εγώ είμαι ο δολοφόνος» είχε πει τότε ο Γιώργος Σκιαδόπουλος.

Οι αστυνομικές αρχές όμως αντιλήφθηκαν το «θέατρο» που έπαιζε ο Σκιαδόπουλος γιατί έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις και έτσι ο δράστης ομολογεί το έγκλημα του. Πρωτόδικα καταδικάζεται σε ισόβια χωρίς αναστολή. Στο Εφετείο , το 2003 τα ισόβια μετατρέπονται σε 23χρόνια λόγω καλής διαγωγής. Ο Γιώργος Σκιαδόπουλος έμεινε στη φυλακή δέκα χρόνια για τη δολοφονία της Τζούλι Σκάλι και αποφυλακίστηκε το 2009.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος- Καρολάιν Κράουτς

Μία από τις ιστορίες που συγκλόνισαν τον κόσμο, ενώ τράβηξαν τα φώτα της δημοσιότητας ακόμη και από ξένα μέσα ήταν η δολοφονία της Καρολάιν από τον σύζυγο της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο μπροστά στα μάτια του παιδιού τους.

Τον Μάιο 2021 ο 34χρονος Μπάμπης είχε καλέσει τους αστυνομικούς σε βοήθεια παριστάνοντας ότι ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν πέσει θύματα αδίστακτων ληστών στη μεζονέτα που ζούσαν στα Γλυκά Νερά. Όπως προέκυψε, ωστόσο, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, πίσω από το φρικτό έγκλημα βρίσκονταν ο ίδιος.

Επί έναν μήνα, ο ίδιος παρίστανε τον τεθλιμμένο σύζυγο και παραπλανούσε τις αρχές. Εν τέλει, μετά τη σύλληψή του ομολόγησε τις πράξεις του αποδίδοντας όμως τη δολοφονία της νεαρής κοπέλας σε… ατύχημα.

babis-glylka-nera

Επί 37 ολόκληρες ημέρες και μέχρι την τελευταία στιγμή ο αδίστακτος πιλότος, θρηνούσε μπροστά στους δημοσιογράφους, παρηγορούσε τους συντετριμμένους γονείς της Καρολάιν, απαντούσε στα συλλυπητήρια μηνύματα φίλων και γνωστών με το προσωπείο του θύματος και του συντετριμμένου συζύγου ενώ, εκείνος ήταν ο δολοφόνος. Ήταν αποφασισμένος να παίξει μέχρι τέλους τον ρόλο του τεθλιμμένου συζύγου, όπως κι έκανε ώστε να εξαπατήσει τους πάντες και να σώσει τον εαυτό του.

Το θέατρο του συζυγοκτόνου μπροστά στις κάμερες. Όλες οι δηλώσεις του για την δολοφονία της Καρολάιν

Αφού σκότωσε την σύζυγο του, έπνιξε και τον σκύλο τους. Με απόλυτη ψυχραιμία σκηνοθέτησε τη ληστεία στο σπίτι της φρίκης στα Γλυκά Νερά. Δεμένος τηλεφώνησε στο 100 και έδωσε την πρώτη του… παράσταση, καθώς αργότερα ακολούθησαν κι άλλες, μέχρι τελικά να «λυγίσει» μπροστά στα αδιάσειστα στοιχεία της Αστυνομίας και να παραδεχτεί ότι ο ίδιος σκότωσε την 20χρονη Καρολάιν, τη μητέρα του παιδιού του.

carolain-0

Στα ηχητικά ντοκουμέντα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ο πιλότος ακουγόταν να βήχει, να μουγκρίζει και να προσπαθεί να δώσει όσο μεγαλύτερη αληθοφάνεια στο τηλεφώνημα στην άμεση δράση. Προσπαθούσε να προσποιηθεί τον σοκαρισμένο: «Βοήθεια»,«Βοήθεια μπήκαν ληστές». Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής βρίσκεται μία γυναίκα από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης η οποία τον ρωτάει που είναι και αφού βγάζει αρκετά μουγκρητά έως και δήθεν κλάμα της απαντά στα «Γλυκά Νερά». Καθ’ όλη την διάρκεια του τηλεφωνήματος επιχειρούσε να πείσει πως είναι σε κατάσταση σοκ και ζητούσε ασθενοφόρο.

Αφού για αρκετό καιρό εμφανίζονταν να δίνει πληροφορίες περί… ανύπαρκτων ληστών, που εισέβαλαν στο σπίτι και σκότωσαν τη γυναίκα του, ο 33χρονος πιλότος φάνηκε ότι είχε σχεδιάσει τα πάντα από την πρώτη στιγμή.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ομολόγησε το έγκλημά του όταν κατάλαβε ότι οι αστυνομικές αρχές είχαν ήδη φτάσει κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος και καταδικάστηκε σε ποινή ισοβίων και επιπλέον 11,5 χρόνια.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση