HomeΕΚΛΟΓΕΣΗλίας Λυγερός: Αποχωρεί κάνοντας αποτίμηση

Ηλίας Λυγερός: Αποχωρεί κάνοντας αποτίμηση

Απευθύνεται στον λαό του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απευθυνόμενος στους πολίτες του Ηρακλείου μέσω επιστολής ο Ηλίας Λυγερός κάνει μια αποτίμηση της πορείας του στα δημοτικά δρώμενα που είχε εμπλακεί. Συγκεκριμένα ανέφερε πως η αυτοδιοίκηση δεν είναι απλά ένα διοικητικό σύστημα.

Είναι ένας θεσμός που ζει με τη συμμετοχή των πολιτών της. Η δημοκρατία, η ανιδιοτέλεια και η αφοσίωση είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία βασίζεται. Η μεταρρύθμιση και η ανανέωσή της εξαρτώνται από τον συνδυασμό πρακτικών και αγώνα ανθρώπων που πιστεύουν σε αυτήν.

H επιστολή του Η. Λυγερού έχει ως εξής:

Φίλες  και φίλοι

Φθάσαμε στο τέλος μιας  ωραίας  πορείας .

Την σκυτάλη που πήραμε , οι   «Ενεργοί πολίτες»  από την «ανθρώπινη πόλη» το 2014,  πιστεύω ότι την τιμήσαμε.

Δώσαμε μεγαλύτερη δύναμη , οι  παρεμβάσεις , οι προτάσεις  μας στα  μικρά και μεγάλα  προβλήματα της πόλης και των δημοτών  να γίνονται  συχνά  ( αν και πολλές φορές με αρκετή καθυστέρηση ) οι λύσεις  .

Προσπαθήσαμε , ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα να  διαμορφώσουμε τις συνθήκες για την επόμενη μέρα στο Δήμο με  συνολική συμμετοχή , δημοκρατική  προοπτική και λειτουργία  και  υλοποιήσιμο όραμα για την πόλη και τους Δημότες.

Στην προσπάθεια αυτή  μετείχαν πολλοί,  φάνηκε όμως  να μην  έχομε  όλοι τον ίδιο στόχο  και  αυτό  ήταν  το   βασικό στοιχείο   που οδήγησε   στην  μη  ευόδωση των προσπαθειών μας .

Η αυτοδιοίκηση  θέλει  «αέρα» δημοκρατίας , συμμετοχή , ανιδιοτέλεια και πολλή μεγάλη προσπάθεια.  Η μεταρρύθμιση της , ζητούμενο θεσμικά, μπορεί να γίνεται πράξη με τις παρεμβάσεις , τις  πρακτικές εφαρμογές  και τους  αγώνες  των ανθρώπων της .

Με την σημερινή μου παρέμβαση , θέλω να ευχαριστήσω δημόσια   τους συνεργάτες μας , την δημοτική μας ομάδα , τους φίλους και τα μέλη μας για αυτή την πορεία.

Με εκτίμηση  και μεγάλη ευγνωμοσύνη στο καθένα από εσάς  για όσα ζήσαμε μαζί αυτά τα εννέα χρόνια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση