HomeHL1-GreeceΑμφιλοχία: Κυβερνητική παρέμβαση για τις καταγγελίες για άθλιες συνθήκες σε κατασκήνωση ΑμεΑ

Αμφιλοχία: Κυβερνητική παρέμβαση για τις καταγγελίες για άθλιες συνθήκες σε κατασκήνωση ΑμεΑ

Τι απαντά ο δήμος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και αφορούν μια κατασκήνωση για παιδιά ΑμεΑ στην Μπούκα Αμφιλοχίας, με τους γονείς και τους συνοδούς των φιλοξενούμενων παιδιών να καταγγέλλουν άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, με συντονισμένες κινήσεις του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου, τρία κλιμάκια ελέγχου θα διερευνήσουν τις καταγγελίες.

Συγκεκριμένα, η αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου θα διεξάγει έλεγχο νομιμότητας των ενεργειών του Δήμου Αμφιλοχίας για τη λειτουργία της κατασκήνωσης.

Τις φωτογραφίες με τα σκισμένα στρώματα, τους σπασμένους καναπέδες και τις βρώμικες σκηνές, μεταξύ άλλων, ανήρτησε χθες, Δευτέρα (31/7), στον προσωπικό της λογαριασμό η γραμματέας του 4ΑΜΕΑ και γνωστή ηθοποιός Νένα Χρονοπούλου, μετά τις καταγγελίες των γονέων-συνοδών που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις για το διάστημα 16 Ιουλίου έως 25 Ιουλίου.

Η Νένα Χρονοπούλου καταγγέλλει ότι τα παιδιά ΑμεΑ φιλοξενούνται σε παράνομες σκηνές της κατασκήνωσης, εν μέσω καύσωνα, πλένονται με κρύο νερό από λάστιχο, χωρίς σαπούνι, κοιμούνται σε σκισμένα στρώματα γεμάτα ζωύφια και δεν έχουν καθόλου παιχνίδια. Μάλιστα, προσθέτει ότι τα παιδιά δεν έχουν τη συνοδεία γιατρού ή νοσηλευτή.

Στην ανάρτησή της, η Νένα Χρονοπούλου αναφέρει:

«Μια κατασκήνωση για παιδιά ΑμεΑ…

Πού; Στην Μπούκα Αμφιλοχίας.

Πότε; Στις 16 Ιουλίου με διάρκεια δέκα ημερών, δηλαδή μέχρι τις 25 Ιουλίου.

Αριθμός παιδιών 15, αριθμός συνοδών 13.

Υπεύθυνος διοργάνωσης κατασκήνωσης: ΠΟΣΓΑΜΕΑ

Υπεύθυνος εγκαταστάσεων κατασκήνωσης: Δήμος Αμφιλοχίας

Χρηματοδότηση: Υπουργείο Εργασίας

Μέχρι εδώ όλα φαίνονται ιδανικά μέχρι να δούμε τις φωτογραφίες από την εν λόγω κατασκήνωση, για να κατεβούμε από το ροζ συννεφάκι μας και να προσγειωθούμε και εμείς και τα παιδιά με αναπηρία στην οδυνηρή πραγματικότητα για ακόμα μία φορά.

Συμπεριφορά άκρως απάνθρωπη, τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης, εγκληματικές ελλείψεις και ασφαλώς ο »ρατσισμός» απέναντι στα ΑμεΑ ακόμα μία φορά έχει την τιμητική του.

Στις ίδιες εγκαταστάσεις τα »τυπικά» παιδιά το ίδιο χρονικό διάστημα φιλοξενούνται σε σπίτια, ενώ τα παιδιά ΑμεΑ σε σκηνές, ναι, με 40°C υπό σκιά τα ΑμεΑ ψήνονται στις παράνομες σκηνές της κατασκήνωσης γιατί (υπάρχει ΦΕΚ που απαγορεύει τα ΑμεΑ να φιλοξενούνται σε σκηνές).

Στις ίδιες εγκαταστάσεις τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, το ίδιο χρονικό διάστημα, έχουν την πολυτέλεια της τουαλέτας εν έτει 2023, ενώ τα παιδιά ΑμεΑ πλένονται με το λάστιχο με κρύο νερό και δεν τους παρέχουν μήτε κρεμοσάπουνο.

Iefimerida.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση